• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Няма да има вето, 27-те страни от ЕС ще се договорят с нас, уверен е Лондон

Няма да има вето, 27-те страни от ЕС ще се договорят с нас, уверен е Лондон

/КРОСС/Премиерът на Великобритания Тереза Мей отхвърли заплахите от страни членки на ЕС, че ще наложат вето при преговорите с Лондон за „Брекзит", цитирана от „Гардиън".

„27-те страни ще се подпишат под споразумение с нас", категорична Мей.

Премиерът добави, че другите страни ще приемат споразумение с Великобритания, след като словашкият премиер предупреди, че държавите от Вишеградската четворка са склони да блокират преговорите, ако бъде отнето правото на техните граждани да работят във Великобритания.

Миналата седмица Роберт Фицо предупреди, че Словакия, Полша, Чехия и Унгария ще бъдат „безкомпромисни" по време на разговорите и са готови да наложат вето, „освен ако не получим гаранция, че тези хора са равни".

Обаче Мей отхвърли предупрежденията, след като беше запитана дали ще успее да си осигури съгласието на всички страни членки за „Брекзит" и търговски преговори.

„27-те ще се подпишат под споразумение с нас. Ще преговаряме с тях. И (...) ние ще бъдем амбициозни в това, което искаме да видим за Великобритания. Добро споразумение за Великобритания може да бъде добро споразумение за другите страни членки, защото вярваме в добрите търговски отношения и аз вече казах, че искам Обединеното кралство да бъде глобален лидер в свободната търговия", изтъкна тя в Ню Йорк, където е за ежегодния дебат в Общото събрание.

Подчертавайки, че другите страни членки на ЕС ще спечелят от сделката, Мей добави: „Това не се отнася само за нас, всъщност става въпрос за техните отношения и търговията в тази европейска зона".

Позицията на Мей е по-оптимистична в сравнение с тази на Дейвид Дейвис, министър за „Брекзит", който миналата седмица заяви, че има вероятност Великобритания да напусне ЕС без сделка и ще трябва да върне митата на Световната търговска организация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.