• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Преговарящите от ЕС не успяха да се споразумеят за бюджет за 2019 г.

Преговарящите от ЕС не успяха да се споразумеят за бюджет за 2019 г.

/КРОСС/ Преговарящите от страните членки на ЕС не успяха да постигнат споразумение за бюджета на еврозоната за 2019 г. до изтичане на крайния срок в полунощ, предаде ДПА. Преговарящите увериха, че ще бъдат насрочени в идните седмици нови дискусии по въпроса, съобщава 24 часа.

Бюджетът обхваща всичко, от селскостопанските субсидии и подкрепата за бедните региони, до програмите в областта на изследванията и образованието.

Сега Европейската комисия трябва да представи ново предложение за разговори, които да се състоят по-късно този месец или в началото на декември, според говорител на австрийското ротационно председателство на съюза. Разговорите между европейските финансови министри и представители на Европейския парламент бяха прекъснати късно в петък без споразумение.

Сред нерешените въпроси беше този за помощта за сирийските бежанци в Турция, казват европейски източници.

Преговорите целяха да се постигне съгласие между предложението за бюджет от страните членки и това, което беше одобрено от ЕП. Преговорите обикновено са трудни, защото страните членки обикновено искат да ограничат разходите, докато евродепутатите се застъпват за повече харчове.

За 2019 г. ЕП призова за бюджетни разходи на стойност 149,3 милиарда евро. Това е малко над сумата, за която са се договорили страните членки - 148,2 милиарда евро. По-специално ЕП отхвърли предложенията на страните членки за съкращения на схемите за растеж и създаване на работни места, възлизащи общо на 794 милиона евро.

Предложението на ЕП за бюджет включва също допълнителни 362 милиона евро за програмата за обмен в областта на образованието, спорта и младежта Еразъм, както и 347 милиона евро за инициатива в подкрепа на младежката заетост.

В бюджета, одобрен от страните членки, ще има "относително значителни" спестявания посредством съкращаване на административни разходи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.