• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Експерт: Последните изменения в ЗДвП значително ще намалят катастрофите

Експерт: Последните изменения в ЗДвП значително ще намалят катастрофите

/КРОСС/ "Последните изменения в Закона за движение по пътищата значително ще намалят катастрофите, но е необходим нов вариант с ясни регламентации". Това каза за Радио „Фокус" Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност и бивш директор на КАТ.

По думите му крайната мярка, до която прибягна МВР с отнемане на книжката за неизплатени глоби, е ефективна до някаква степен, като така се повишава и събираемостта на задълженията. „Мисля, че е сериозна мярка, тъй като предстоят много пътувания, както в страната, така и в чужбина. Тези, които не са си платили глобата, изпадат в една рискова ситуация да им бъде отнето свидетелството по време на път, което би осуетило тяхната почивка. Така че, нека всички онези, които знаят, че дължат глоби да бъдат така добри да ги изплатят своевременно, за да не се случват неприятни неща", съветва Стратиев.

Той обърна внимание, че през лятото пътят е сух, а времето приятно, което предразполага водачите много често да превишават скоростта, с която трябва да се съобразят в конкретния участък. "Скоростта е определяща за повишаването на ПТП, а спазването на правилата може да предпази от появата им", подчерта експертът.

Относно разкритите корупционни практики в ДАИ Алекси Стратиев отбеляза, че има логика в това държавата да носи сама отговорността за провеждането на шофьорските изпити, но практиката в ЕС е те да се осъществяват от частни школо, върху които държавата да осъществява контрол. "Това е и посоката, в която трябва да се работи и да се почерпи опит", добави още експертът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дали държавата или частни школи ще провеждат изпитите, каква е разликата? Нима чиновниците в държавната изпитна комисия ще са по-малко склонни да взимат подкупи? Колкото до глобите, има един много ефикасен метод, който се прилага в Европа - който не си плати глобата в определения срок, почват да се налагат едни големи лихви....Когато глобата, заедно с лихвите стане определена сума се праща в съда и се прилага принудително събиране.

13.06.2017 14:31:04

Анонимен

Всичко зависи от характера на човека. Има хора, които, като им бръкнеш в джоба, така се ядосват, че са готови да се изтрепят и да изтрепят и народа наоколо.

13.06.2017 11:01:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.