• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Мария Гроздева тренира стрелба с лък за кампания на БНТ HD

Мария Гроздева тренира стрелба с лък за кампания  на БНТ HD

/КРОСС/ Олимпийската шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева е поредната звезда, която се присъедини към кампанията за популяризиране на спорта на БНТ HD. С началото на учебната година спортният канал на националната телевизия поднови инициативата, която цели да насочи подрастващите към различни видове спорт и да възпита у тях любов към него.

Мария Гроздева бе специален гост на поредното издание на „Часът на БНТ HD", което събра ученици от столичното 138-мо училище в Клуб за стрелба с лък „Феникс Арчъри". Тя проведе тренировка с децата като им разказа за приликите и разликите между стрелбата с пистолет и лък, като и за двете дисциплини са необходими добра техника и концентрация. Шампионката премери сили в точната стрелба и с петокласниците, някои от които за първи път се докосваха до лък.

От инструктора децата научиха някои от основните техники на аристократичния спорт - прицелване, стрелба, и споделиха, че с удоволствие биха опитали пак.

„Бих посъветвала децата да спортуват каквото и да е - дори и да не се занимават професионално, достатъчно е една разходка в парка или на Витоша. Въпреки че в залите има много деца, на днешно време за семействата е много трудно, тъй като всичко е свързано с допълнителни средства. Надявам се все повече подрастващи да се запалят да спортуват, защото освен, че ще бъдат ангажирани, спортът учи и на дисциплина", сподели Мария Гроздева.

В социално отговорната кампания на БНТ HD досега се включиха певците Йоанна Драгнева, EVA, Кристо, Константин Белчев, Nickname, фигуристите Андрей Лутай и Ина Демирева, олимпийският шампион Йордан Йовчев, както и актьорите Ивайло Захариев, Александър Сано, Пламен Манасиев, Йоана Темелкова, Десислава Моралес, Ели Гигова и Маргарита Хлебарова. Благодарение на инициативата, учениците имаха възможност да опитат различни видове спорт като кънки на лед, фехтовка и тенис на корт, а сега и стрелба с лък.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.