• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Борис Цветков: За мен Борисов е най-големият виновник за разрешеното строителство на 44-етажна сграда в "Стрелбище"

Борис Цветков: За мен Борисов е най-големият виновник за разрешеното строителство на 44-етажна сграда в "Стрелбище"

/КРОСС/ "За мен Бойко Борисов е най-големият виновник за разрешеното строителство на 44-етажната сграда в градинката в квартал "Стрелбище". Това заяви общинският съветник от групата на "БСП Лява България" Борис Цветков, който участва в протеста на граждани срещу изграждането на небостъргача. За малко повече от час хората събраха над 400 подписа срещу разрешението за строеж на огромната сграда на кръстовището на булевардите "България" и "Петко Ю. Тодоров". Протестът на гражданите от "Стрелбище" беше подкрепен и от народния представител от групата на "БСП за България" Румен Георгиев, както и от общинския съветник от социалистите Николай Николов. Гражданите си определиха дата за следващия протест, който ще бъде след две седмици, в четвъртък, 13-и юли. Те ще се съберат отново в 19:00 часа в градинката.

"Станахме свидетели на събуждането на гражданското общество, коментира още Борис Цветков. - За толкова кратко време се организираха и дойдоха над 300 души. Това е знаково. Хората вече не искат да търпят беззаконието и не се страхуват да защитават обществения интерес. Затова излязоха и разобличиха наглостта на властимащите. Защото в "Стрелбище" става въпрос за безпардонно нарушаване на интереса на десетки хиляди граждани в района".

Според Борис Цветков цялата история започва когато Столична община по времето на кметуването на Бойко Борисов "разменя кон за кокошка". "Тогава съветниците, въпреки че групата на БСП гласува против, приемат заменка в полза на частната фирма, която в момента иска да строи небостъргача. Бойко Борисов като кмет има право да върне това решение, но не го прави. А иначе парадира, че защитава обществения интерес. И от този момент частната фирма започва битките си за разрешение за строителство, което в крайна сметка получава и заради което днес ставаме свидетели на тези протести".

Народният представител от "БСП за България" Румен Георгиев се ангажира максимално бързо да внесе подписката на гражданите в Комисията по жалби и петиции в парламента. "Чух предложения и за промени, свързани със Закона за устройството на територията, коментира той. - В тях има резон и с експерти от нашата група в Народното събрание ще обсъдим и внесем предложения за такива промени. Мисля, че апатията от страна на гражданите вече приключи. Дотегна им на хората да търпят и очевидно дойде време да отстояват правата си".

Според общинския съветник от БСП Лява България Николай Николов в случая със скандалното разрешение за строителство на 44-етажа сграда на територията на градинка в "Стрелбище" обединението на местната и законодателната власт ще доведе до полезно решение в полза на обществото. "Твърдо сме решени да не допуснем на мястото на градинката да се появи небостъргач, категоричен е той. - Ще разплетем този случай и ще настояваме онези, които не се съобразяват със законите в държавата, да си понесат отговорността".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.