• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Стрелков: Спасението на Русия е възможно единствено, ако се спаси Новорусия

Стрелков: Спасението на Русия е възможно единствено, ако се спаси Новорусия

/КРОСС/ Бившият главнокомандващ опълчението в Донецк Игор Стрелков определи като позорни за Новорусия условията на минското съглашение, които предвиждат „особен статут” за Донецка и Луганска области в състава на Украйна.

“Това е поражение за Новорусия”, заяви Стрелков по време на среща с журналисти.

Според него Новорусия е предадена от „изменници, които искат да заменят Путин и да предизвикат вълна от възмущение в Русия”. „Техниката на преврата е в действие”, отбеляза Стрелков.

„Трябва да се въздържаме от всякаква опозиционна дейност, метежът в тила по време на война е недопустим”, подчерта още Стрелков, като изрази пълната си подкрепа към президента Путин.

Бившият главнокомандващ армията на ДНР обяви, че не възнамерява да се връща в Новорусия, тъй като в момента именно в Русия може да донесе максимална полза.

„За мен е тежко да напусна своите приятели. Но мястото ми е тук, в Русия”, допълни още Стрелков. Според него „същността на офицерския дълг се състои в това да служи на страната и народа”. „Русия може да се спаси, само ако се спаси Новорусия. Аз ще предложа решения, в които ще участват хора и обществени организации в помощ на Новорусия. Ако победим, ще спасим Русия”, допълни бившият лидер на ДНР.

Стрелков отбеляза също, че в Новорусия днес няма примирие. „На всеки два-три часа украинските военни откриват артилерийски огън”, като освен това те извършват прегрупиране на силите си и се подготвят за бъдещо настъпление срещу опълченците.

Стрелков отново отбеляза, че без подкрепата на Русия, опълченците няма да успеят да се противопоставят на Киев, зад гърба на който стои Запада.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

oIo

11.09.2014 15:45:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.