• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Руска радарна система превръща американските "невидими" самолети в старо желязо

Руска радарна система превръща американските "невидими" самолети в старо желязо

/КРОСС/ Американските медии пишат за руския отговор на "стелт" технологията и твърдят, че тя ще превърне американските многофункционални изтребители пето поколение F-22 и F-35 в старо желязо.

Както пише американският сайт "Нешънъл Интерест" (The national Interest), това е радарна система, наречена "Струна-1", която се различава от повечето радари, тъй като приемникът и предавателят се намират на различни места. Това прави радара по-чувствителен и му позволява да следи обекти със "стелт" технология, които са невидими за обикновените радари.

"Струна-1" засича самолети със "стелт" технологии като разпръсква радиовълни. "Тази система може да открива не само "невидими" самолети, но и други обекти", пише "Нешънъл Интерест".

В статията се казва, че системата "Струна-1" консумира и излъчва по-малко количество енергия, което я прави по-малко уязвима, когато става въпрос за антирадарни оръжия.

Тази система също е доста ефективна за намиране на цели, които летят на ниска надморска височина. В статията също така се посочва и максималната височина за откриване на цели: седем километра.

"Въпреки че "Сатурн-1" не е универсално решение за откриване на "невидими" самолети, тя е сериозна заплаха за авиацията на НАТО. В комбинация с други модерни радарни системи "Струна-1" може да осигури на врага ключова информация за местоположението и движението на самолетите със "стелт" технология", заключава американският портал.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Руснаците са неуморни..." - ПовервАхме ти!

22.10.2017 22:56:08

Анонимен

Руснаците са неуморни и нагли мошеници и измамници! Изостанали са далече зад хоризонта, но нахалната им пропаганда продължава да бълва лъжи и демагогия! Скоро ще последват пътя на СССР - на бунището !

22.10.2017 16:19:44

Анонимен

До Анонимния с 4 еднакви поста: като повтаряш едно нещо няколко пъти, мислиш, че ставаш по убедителен ли?

22.10.2017 14:45:47

Анонимен

Има достатъчно факти (практически случаи) през последните 15 години, които показват, че руснаците се справят безпроблемно със "стелт" технологията. Обикновено иновациите се пазят в тайна, докато не влязат в масова употреба. Руснаците както и американците имат много талантливи инженери и изследователи във военната индустрия и са водещи държави в света.

22.10.2017 00:23:42

Анонимен

Поредната глупост която възхвалява руснаците.каточели само руснаците се развиват а всички други спът...само да уточня че системата стелт е от78г.на въоръжение в usa.тогава руснака и хабер си нямаше какво е,те все още нямат стелт

21.10.2017 22:45:21

Анонимен

Поредната ГЛУПАВА и ПРОСТАШКА РУСКА ЛЪЖА! АМЕРИКАНСКИ САЙТ ЩЕ ЦИТИРА С ПОДРОБНОСТИ РУСКИ ИЗМАМНИЦИ, А ЦРУ и ПЕНТАГОНА ЩЕ ЛАПАТ МУХИ?!?!?! ПУСНЕТЕ и ОНЗИ ИНДИЕЦА ДЕТО ПРАВИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ АНАЛИЗИ...!!! РУСКИ БОКЛУЦИ и ГОЛОВОДНИЦИ!

21.10.2017 22:29:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.