• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Михаил Неделчев: Студентите изживяват неповторими мигове

Михаил Неделчев: Студентите изживяват неповторими мигове

София /КРОСС/ Думите ми за емиграцията бяха извадени от контекста. Това каза пред Нова телевизия ректорът на УНСС Стати Статев.
Той обясни, че по време на връчването на декларацията на „Ранобудните студенти", е казал, че ако на студентите не им харесва в УНСС, то могат да отидат в друг университет.
Исках да кажа, че ако на някой не му харесва в България може да се прехвърли в друг университет. Не трябва протестиращите да пречат на останалите студенти. Няма как един ректор да призовава студентите си да емигрират, посочи той.
Моята позиция е, че всеки един мой студент не само има право на гражданска позиция, аз се гордея с това, но не трябва да пречи на останалите, каза Статев. Аз предложих на студентите да отидат в по-малка зала, за да не ми пречат да си провеждам лекциите. Аз няма да се съглася никога, че университетът е място, където трябва да се пропагандират политики, допълни ректорът на УНСС.
В момента студентите изживяват неповторими мигове, които ще помнят до края на живота си, коментира от своя страна Михаил Неделчев.
Според него студентите, които се дистанцират, смятат, че протестът се инициира по други канали, не студентски.
Обикновено се бунтуват студентите, които учат журналистика, философия, история, така е и в Сорбоната. Тези протести трябва да родят голямо движение, с което демократичните формации в България трябва да търсят съдействие. В момента студентите са в един политически афект и трябва да потърси своите бъдещи пътища. Те вече са активни граждани. Според мен комунизмът и фашизмът трябва да бъдат радикално осъдени, още не е късно. Това което се случи на 1 ноември показва моралната страна на протестите. Бяха докарани хора, които не знаеха какво искат", допълни проф. Неделчев.
Аз казах на студентите си, че след като бъде избран нов парламент ще се случи същото и все ще бъдем в окупация. Нека да си протестират. Според студентите на улицата никой не ги забелязва и затова са отишли в университетите. Аз си мисля как да се учи повече, това ми е работата, недоволства Стати Статев от протестите. От понеделник студентите, които искат да учат ще трябва да пътуват до Колежа по телекомуникации, допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Олигофрен.

04.11.2013 06:42:29

Изед Вайю

Трябва да си интелектуално стомашно разстройство или михаилнеделчев, което е все едно, за да осмърдяваш всеки екран или лист хартия с безумните си бълнувания, винаги излъчващи омраза и малоумие. Господ му даде знак с това, което виждате на снимката, но бесът в него не се спира до като не го умори. Той е за съжаление с проявите си на съдран син цървул, изхвърлен, от огромното мнозинство на българите, на политическото бунище, заедно с другите цурвули-боклуци като него.

04.11.2013 06:33:58

Ха, ха, ха...

СДС! А Времето беше тяхно. Народа ги изхвърли от парламента. Вече са история.

03.11.2013 20:37:01

Анонимен

DOLNA TVAR

03.11.2013 19:50:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.