• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Коледни подаръци от Театър "Българска армия"

Коледни подаръци от Театър "Българска армия"

/КРОСС/В навечерието на Рождество Христово Театър „Българска армия" прави подаръци за зрителите.  В рамките на няколко дни ще можете да закупите билети за месец декември на половин цена!

Ето и постановките, които може да гледате: 

На 4 и на 16 декември ще можете да видите най-новото заглавие „В полите на Витоша". Постановката влиза в репертоара на театъра поповод 100-годишнината от смъртта на Пейо Яворов.

На 5 и на 17 декември актьорите ще разиграят една друга трагична любовна история - тази на Шекспировите Ромео и Жулиета.

Следва смях с добрият войник Швейк. Постановката на Юрий Дачев, която представя най-доброто от творбата на Ярослав Хашек, е на 6 и на 29 декември.

На 7 и на 28 декември - "да разлем кучетата", а на 9-и - "Бандинтска опера" по Джон Гей.

В „Завещанието на целомъдрения женкар", на10 декември, Анатолий Крим разкрива един по-различен Дон Жуан - по-възрастен, по-мъдър и много по-човечен.

На 11 декември „Железният светилник" на Димитър Талев ще ни разкаже за вечната битка между старото и новото: младото срещу консервативното остаряло поколение, вехтите разбирания срещу революционния устрем.

„Ножица - трепач" - на 12-и и 27-и - ще разкаже една криминална история с неочакван край - край, който самите зрители могат да определят, благодарение на находчивостта на авторите Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс.

На 13 и на 22 декември следва част от разведряващите истории от „Декамерон" по Джовани Бокачо, а на 14-и - първо от 15:00 ч., а после и от 19:00 ч. - ще настъпи един магичен миг - „Магията на Ненчо" със специалното комедийно участие на Любо Нейков.

На 15-и и на 30-и идва Ерик Богосян със „Секс, нарктици и рокендрол".

За празнотата вътре в нас, за вечното търсене на още нещо, за това да искаш да имаш дете, но да не можеш ни разказва „Йерма" по Федерико Гарсия Лорка на 18.12.

На 19.12 - „Колко е важно да бъдеш сериозен" - колко е важно да не забравяш, че в крайна сметка не произходът прави хората, а начинът, по който те сами решат да се превърнат в хора.

На 20.12 ще се вдигне „Много шум за нищо" отново по вина на Шекспир. 

Освен заглавията на Голямата сцена, постановки ще се играят и на камерна сцена „Миракъл": 

„Емигранти" - на 6, 16 и 29 декември, и „Откраднати разкази?" от Доналд Маргулис, пиеса, която за първи път стъпва на българска сцена, - на 12 и 22 декември.

Сцена-клуб „Максим" пък ще посрещне любителитена театъра с „Лалугер" от Александър Урумов на 10.12, аи „Последни поръчки" от Джон Пристли на 15.12.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.