• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Данчо Лазаров поиска нов мандат начело на федерацията

Данчо Лазаров поиска нов мандат начело на федерацията

София /КРОСС/ Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров ще се бори за нов мандат. Това обяви изпълнителният директор на организацията Станислав Николов пред "Дневник".
Лазаров е сред тримата души, чиито кандидатури са били издигнати за предстоящото извънредно общо събрание. То ще се проведе на 3 октомври в Пловдив.
"Срокът за подаване на кандидатурите беше до сряда. Данчо Лазаров е издигнат от пловдивските "Марица" и "Виктория волей". Любо Ганев сам издигна кандидатурата си. Третата е на Краси Илиев, който е издигнат от "Торо волей" от Варна", заяви Николов.
По думите му основната идея за свикването на извънредно общо събрание била "да се препотвърдят решенията от общото събрание от 2012 г." и ръководството да изкара мандата си до следващата година. Николов каза, че трябвало да се направят козметични промени в устава на федерацията.
През октомври 2012 г. шампионът "Марек Юнион Ивкони" подаде жалба след отчетно-изборното събрание на федерацията в Златни пясъци. От клуба оспориха редовността на взетите решения и поредното преизбиране на президента Данчо Лазаров, защото по устава на федерацията общите събрания трябва да се провеждат в София, където е седалището. На втора инстанция искът на "Марек" беше уважен, но БФВ обжалва и сега се чака окончателното решение на ВКС през есента.
Николов смята, че няма законови пречки около свикването и провеждането на извънредното събрание в Пловдив.
Според информация на "Дневник" от два различни източника на последното заседание на управителния съвет се е получило напрежение. То дошло от страна на Ганев заради намерението на Лазаров да се бори за нов мандат, въпреки че през 2012 г. заяви, че през 2016 г. ще се оттегли от поста си.
Николов отрече да е имало конфликт. Той изтъкна, че моментът е много важен, защото предстои европейското, на което България е домакин съвместно с Италия, а освен това се готви и кандидатура за приемане на световното през 2018 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.