• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Цачева уволнила над 30 души от НС, БСП застана зад тях

Цачева уволнила над 30 души от НС, БСП застана зад тях

/КРОСС/ "Научих, че г-жа Цецка Цачева е инициирала уволнението на повече от 30 човека от администрацията на Народното събрание. Единственият критерий, по който са подбирани уволнените, е фактът, че тези служители са постъпили на работна през последната година и половина. Закрит е отделът за анализ на ефекта от законодателството, който имаше за основна задача да следи за качеството и хомогенното прилагане на законите. Сериозно ощетена е програмата „Студенти на стаж в парламента", която беше тотално пренебрегната и при предходното управление на ГЕРБ. Уволнени са десетината току-що завършили юристи, които назначихме в Народното събрание, за да трупат опит и да получат своя шанс за развитие в България." Това пише лидерът на БСП Михаил Миков в своята страница във Фейсбук.

"Голямата част от тези хора нямат нищо общо с БСП, никога не са работили в партийната ни централа. Уволнените са хора с висше образование, с квалификация и идеи, които няма да останат реализирани в 43-тото Народно събрание под председателството на г-жа Цачева", категоричен е социалистът.

"Мисля, че случилото се не е нищо друго, освен дребнава политическа чистка. Това е проява на краен, безогледен и арогантен стил. Това не е реваншизъм, защото в 42-рото Народно събрание подобни чистки не е имало. Това е проява, която игнорира всякаква политика, насочена към развитието на млади професионалисти и поставя под въпрос решението им да търсят развитие у нас. Това е акт, който не стимулира диалога и търсенето на съгласие", подчертава лидерът на БСП.

"Призовавам всички, които са уволнени от Народното събрание през последните дни, да потърсят защита на потърсят защита на своите права, вкл. по съдебен ред. Експертите на БСП ще са насреща, за да предоставят такава защита на пострадалите от масовото уволнение на служители в Народното събрание днес", завършва Михаил Миков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.