• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Млади спортисти си тръгнаха с подаръци от Парламента в Деня на отворени врати

Млади спортисти си тръгнаха с подаръци от Парламента в Деня на отворени врати

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна първите посетители в Деня на отворени врати на парламента. Сред тях бяха момичетата от волейболния и баскетболния отбор на клуб „Локомотив София", студенти по българска филология от СУ „Св. „Климент Охридски" и по публична администрация от УНСС."Добре дошли в българския парламент в седмицата, в която честваме подписването на новата Конституция - едно знаменателно събитие, което прави българската държава изключително демократична, дава равноправие и политически плурализъм", обърна се председателят на парламента към гостите. Тази сграда има много история, но и много бъдеще, защото много млади хора я посещават, черпят от извора, от историята, допълни Цвета Караянчева. Тя им показа оригинала на Конституцията, приета от Седмото велико народно събрание на 12 юли 1991 г. Трябва да бъдете горди, че имаме такава история, че имаме подписана демократична Конституция и че живеем в една свободна, демократична и европейска България, подчерта председателят на парламента.

Цвета Караянчева покани гостите в пленарната зала и им разказа как работи парламентът и как се приемат законите на нашата страна.

Младите посетители получиха книжки и дискове с филм, посветени на историята на парламентаризма у нас.

В Народното събрание е изложен оригиналът на Конституцията, предоставен от Държавна агенция „Архиви", и е представена изложба на фоторепортера Велислав Николов със знакови моменти от гласуването на основния закон. Денят на отворени врати ще продължи до 16.00 часа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.