• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Обществото ни има манталитетен проблем

Обществото ни има манталитетен проблем

/КРОСС/Най-неприятен знак за 2016 г. даде финансовото министерство. Свежите пари от ЕС не е ясно до кога ще постъпват. Това е доста притеснителен модел, който напомня за кризата от миналата година. Това каза политологът и бивш депутат от БСП Татяна Буруджиева в предаването „Лице в лице" по БТВ.

Според политологът Антоний Гълъбов вече ясно започва да се очертава дълбоката и ясна връзка между изпълнителната власт и съдебната власт. Ясна е връзката между политическата стабилност и съдебната реформа.

Ако не бъде реформирана съдебната система и не заработи по-добре, не можем да очакваме икономическо развитие в страната. Това прогнозира Нено Димов, председател на Института за дясна политика.

Буруджиева даде предложение изтеглените 15 млрд. лева да се вложат във възстановяването на икономиката. Тук тя беше прекъсната, че това е заем, който трябва да погасява падежи по заеми, теглени от предишни правителства. По думите й когато се е приемал бюджета е станало ясно, че няма да има реформи, тъй като за да се случат са нужни ресурси.

Буруджиева коментира и вчерашното поведение на премиера, който се появи изненадващо на заседанието на ВСС и го прекъсна. Тя попита как се съотнася това действие към реформата. Публичността не става с показване на смс-и. Това нормално ли е, попита тя.

Гълъбов смята, че в момента все повече и повече има споделена видимост, че това са отношения, които трябва да се подредят и не могат да продължават повече в този вид. Много ясно се вижда вчерашното му отиване. Проблемът вече е видим. В последните 15-20 г. доверието на българите към съда е между 10 и 15%, което показва един лош застой. Това е като мъртва линия на електрокардиограф.

Димов посочи, че никой до сега не е посмял да започне реформи. Винаги, когато се тръгне тези, които подлежат на реформа негодуват. Доверието в съдебната система е на точката на замръзване, то е около 4%. Има усещане за несправедливост в цялото общество. Ние имаме манталитетен проблем, коментира той, визирайки трагедията във Враца.

Гълъбов отбеляза, че на улиците са излезли само млади хора, по думите му самите те се чувстват жертви. Той отбеляза, че протестиращи на възрастта на родителите на загиналото момче е нямало, което показва чувство на безсилие и безразличие.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бащата на този БОКЛУК е физическия убиец на генерал Луков . В гръб , по комунистически . Тази постоянно цъфти по различните телевизии и ръси мозък , отровен мозък !

15.01.2016 19:27:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.