• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Б. Борисов: Държим да бъде извървян пътят на съдебната стратегия

Б. Борисов: Държим да бъде извървян пътят на съдебната стратегия

/КРОСС/ „Държим да бъде извървян пътят на съдебната стратегия и да бъдат извършени необходимите реформи, които да гарантират по-добра работа на съдебната система. Призовавам всички политически сили да не хвърлят излишна енергия в неконструктивни посоки и да се консолидираме, включително и опозицията, за да намерим консенсус в парламента и да подкрепим съдебната реформа. Всички ние трябва да положим огромни усилия, за да продължим стратегията, която приехме", пише премиерът Бойко Борисов във Фейсбук профила си. 

Днес членове на Висшия съдебен съвет приеха втора декларация срещу министъра и повторно поискаха да се оплачат от него лично на Борисов. Вчера прокуратурата разпореди на МВР проверка на всички обществени поръчки, сключени от Министерството на правосъдието. Повод за това стана публикация във в. „Труд", в която се твърди, че министерството е заобиколило закона.

От вчера депутатът от групата на БДЦ Светлин Танчев разпространява твърдение, че правосъдният министър Христо Иванов е разговарял с германския депутат Хайнц-Йоахим Бархман, пред когото е настоявал кандидатурата на България за Шенген да не бъде подкрепяна, докато не се приемат текстовете за съдебната реформа. Пресцентърът на правосъдното министерство определи това като „недопустима спекулация, която злепоставя държавата" и уточни, че Иванов е разговарял с Бархман в София по време на работен обяд на 23 юни т.г. в присъствието на още десет души. „По никакъв начин по време на тази среща министър Иванов или който и да е друг от българската делегация не е поставял въпроса за обвързване на членството в Шенген със съдебната реформа, нито по друг начин е поставял под съмнение кандидатурата на България".

По-късно вицепремиерът Меглена Кунева също заяви, че не смята, че някой неин колега може да работи срещу влизането на България в Шенген.

В профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов застава зад министъра и също опровергава тези твърдения."В тази връзка, за да спрат всички спекулации, разговарях с моя екип от МС, които са присъствали на срещите на министър Христо Иванов в Бундестага. Те също потвърдиха, че министърът не се е изказвал срещу приемането на България в Шенген", пише премиерът.

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев определи обвиненията към Иванов като „нелепа клевета" и потвърди думите на премиера, че е направена проверка в Министерския съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Здравият разум ПОДРАЗБИРА, че така трябва да бъде. Не е нужно да се изказва. Но ако го е казал- е доблестен мъж.

09.07.2015 20:11:39

Анонимен

Здравият разум ПОДРАЗБИРА, че така трябва да бъде. Не е нужно да се изказва. Но ако го е казал- е доблестен мъж.

09.07.2015 20:11:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.