• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Н. Филчев: Разговорите на президенти и премиери с мен се свеждаха до ходатайство

Н. Филчев: Разговорите на президенти и премиери с мен се свеждаха до ходатайство

/КРОСС/ Работил съм с двама президенти, трима-четирима премиери и не помня колко министри на вътрешните работи. Нито един от тях, с малки изключения, не ми е говорил как да направим правосъдието по-ефективно, всички са ми ходатайствали за разни случаи - „Той е много добро момче, ако може малко да му помогнем"... Това са разговорите - срам и позор. Говорят с главния прокурор само за ходатайство, това съм запомнил за 7-годишния си мандат, а зад гърба ти гледат да те смачкат, събират компромати, а ако няма такива, ги създават, за да те оклеветят, заяви бившият главен прокурор Никола Филчев в интервю за БНТ.

„Двигател на съдебната реформа е Министерството на правосъдието. Реформата на Висшия съдебен съвет е първият въпрос на съдебната реформа. Вторият, по-важен, аспект на съдебната реформа е реформата на самото правосъдие, същинската му част - съдебната дейност на съд, прокуратура, следствие, а за това изобщо не се говори. Това е сериозен недостатък. Министърът е много важна фигура, той е моторът на съдебната реформа, министър ръководи ВСС, който управлява по административните работи съдебната система, именно затова фигурата на правосъдния министър е много важна. Това трябва да бъде сериозен човек с 20-30 години опит, който знае какво прави. Един истински министър на правосъдието беше Васил Гоцев - отличен юрист, учен. След него при всеки министър на правосъдието се казва: „По-лошо не може да бъде" и всеки следващ го опровергаваше", каза още Филчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тоя нагъл ненормалник е недостижим мошеник и лъжец ! Крайно време е да се направи съдебна поръчка и се разровят имотите и банковите му сметки в Швейцария и Германия, и бъде въдворен завинаги в тъмните зандани ! Тоя УРОД, ЗАЕДНО С ОНЯ МОШЕНИК -- ХРИСТО МАНЧЕВ СЪСИПАХА НЕИЗБРОИМИ СЪДБИ и ОГРАБВАХА КЪДЕ, КОГОТО СРЕЩНЕХА и СТИГНЕХА ! ТРЯБВА ДА ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ и СПРАВЕДЛИВОСТ, НО ТОЗИ ГАД, НЯМА МЯСТО СРЕД НОРМАЛНИТЕ ХОРА !

26.04.2015 13:17:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.