• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Най-новите телевизори LG OLED са съвместими с пълната гама HDR технологии

Най-новите телевизори LG OLED са съвместими с пълната гама HDR технологии

/КРОСС/LG Electronics (LG), в партньорство с редица високопрофилни телевизионни оператори и доставчици на съдържание, успя да демонстрира силата на HDR технологията директно на щанда си по време на IFA 2016 в Берлин. Демонстрацията бе създадена, за да отличи лидерството на LG в глобалната телевизионна индустрия, предлагайки на зрителите възможност да изпитат от първа ръка HDR съдържание на LG OLED телевизори. Посетителите на щанда на LG ще имат възможността да се насладят на преживяването посредством Dolby VisionTM HDR и HDR10, както и Hybrid Log Gamma (HLG) технологиите.

Телевизорите OLED на LG са единствените уреди, които поддържат както отворените формати HDR10, така и Dolby VisionTM, предпочитани формати от режисьори и доставчици на съдържание. Всички големи филмови студия са поели ангажимент да поддържат Dolby VisionTM. Не само киното, но и много други доставчици на съдържание прилагат този формат по подразбиране за своите стрийминг услуги.

LG и техните партньори ще направят няколко нагледни HDR демонстрации по време на IFA, една от които ще включва дори пренос на HLG съдържание, използвайки наземните системи за излъчване на ASTRA и Британския радиосъобщителен и телевизионен комплекс (BBC). HLG е новият HDR стандарт, разработен в сътрудничество с BBC и NHK, Япония. Той разпространява единичен поток от информация, който може да се декодира както от специални HDR приемници, така и от не-HDR такива. Целта на новия стандарт е да даде възможност на телевизионните оператори да изпращат HDR трансмисии и по кабел, осигурявайки стрийминг на съдържание на живо. Ето защо HLG е отличен избор за излъчване на HDR услуги.

На IFA 2016 LG ще бъде първата компания, която ще демонстрира публично как HDR технологията комбинира High Frame Rate (HFR) с HLG съдържание. LG ще обедини усилия с BBC и Европейската асоциация за радио и телевизия, за да демонстрира HFR HLG съдържание, което е съвместимо както с MPEG DASH (IP стрийминг), така и със системи за предаване на трансмисии DVB-T2. HFR е нова технология, която подобрява качеството на Ultra HD картините, доставяйки до 100/120 кадъра в секунда. С тази подобрена скорост на кадрите се постигат много по-гладки и реалистични движения на екрана.

„С безпрецедентната си технологична гъвкавост, телевизорите OLED на LG предлагат най-напредналите HDR възможности за пазара днес и в бъдеще", заяви Браян Куон, президент на LG Home Entertainment Company. „Занапред HDR технологията ще позволи на по-широк кръг от потребители да изживяват богато HDR съдържание, независимо от използвания формат."

Посетителите на IFA 2016 могат да посетят щанда на LG в Зала 18 на Messe Berlin от 2-и до 7-и септември, за да изпитат сами уникалното HDR съдържание на LG OLED телевизорите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.