• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

LG работи с телевизионни оператори и доставчици, за да демонстрира HDR съдържание на 4K OLED телевизори

LG работи с телевизионни оператори и доставчици, за да демонстрира HDR съдържание на 4K OLED телевизори

/КРОСС/ LG Electronics (LG) ще демонстрира тази седмица по време на изложението IFA 2015 в Берлин своята гама от телевизори с Висок Динамичен Обхват (HDR) и излъчващи технологии в сътрудничество с големи имена сред операторите и доставчиците на съдържание. Основният акцент ще бъде демонстрация на HDR съдържание на BBC Research & Development, предавано към 4K OLED телевизорите на LG.
LG ще направи първата в света демонстрация на HDR хибридно широколентово TV 2.0 съдържание (HbbTV 2.0) на LG 4K OLED телевизори. HDR съдържанието на BBC ще бъде предавано от EBU (European Broadcasting Union), който ще използва адаптивната битрейт излъчваща технология MPEG DASH, още позната като динамично адаптивен стрийминг през HTTP. Тази технология позволява на конвенционалните HTTP уеб сървъри поточно да предават (стриймват) HDR съдържание от Интернет.

Освен това, LG и партньорите й ще демонстрират предаване на сателитно HDR съдържание, използвайки установените сателитни системи на SES ASTRA. Мрежата на ASTRA предоставя една от водещите услуги за сателитно излъчване в света и достига 312 милиона домакинства, от които 154 милиона се намират в Европа.
Посетителите на щанда на LG ще могат да видят HDR съдържание, предавано чрез set-top box устройство на BROADCOM, което предава съдържанието чрез HDMI. Зрителите ще могат да видят и сами да сравнят визуалното въздействие на HDR съдържанието спрямо текущия стандарт в индустрията.
"Използваме възможността, че сме на най-голямото събитие за потребителска електроника в Европа, за да създадем информираност относно HDR технологията, която е идеална за OLED телевизорите," каза Лий Ин-кию, старши вицепрезидент и оглавяващ дивизията за телевизори и монитори на LG Home Entertainment Company. "Като съосновател на UHD Alliance, LG смята партньорството си с водещи медийни компании за свой приоритет, за да затвърди водещата си позиция на HDR пазара и да предостави страхотно съдържание на клиентите си."
Посетителите на IFA могат да заповядат на щанда на LG в зала 18 на Messe Berlin между 4-ти и 9-ти септември, за да видят на живо демонстрацията на HDR съдържание на OLED телевизори.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.