• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

LG днес обяви партньорства с ключови технологични компании

LG днес обяви партньорства с ключови технологични компании

/КРОСС/LG Electronics (LG) днес обяви партньорства с ключови технологични компании и доставчици на съдържание във връзка с визията си да предоставя на потребителите повече висококачествено 4K HDR съдържание. Посетителите на щанда на LG по време на изложението CES (#8204 централна зала, Las Vegas Convention Center) ще могат да се насладят на много ново съдържание и свързани с него иновации, за да видят от първо лице как работи HDR технологията на LG.

Новите OLED и Super UHD телевизори на LG през 2016 г. поддържат актуални в индустрията HDR формати като HDR10 и Dolby VisionTM. LG, Dolby и Netflix си сътрудничиха, за да създадат висококачествено 4K Dolby VisionTM HDR съдържание за получилия много отличия сериал на Netflix Daredevil специално за OLED телевизорите на LG и посетителите на CES ще могат да се насладят на изключителния резултат на щанда на LG. Dolby VisionTM съдържанието използва по най-оптимален начин OLED технологията на LG и резултатът е по-ярки акценти, по-наситени тъмни тонове, подсилени детайли и цветове, невиждани досега на конвенционални телевизори за едно наистина първокласно зрително преживяване.

LG си сътрудничи със световни доставчици на съдържание, за да гарантира, че най-доброто стрийминг съдържание е налично за гледане с HDR. Авторски HDR програми от Amazon включително The Man in the High Castle, Red Oaks, Transparent и Mozart in the Jungle ще бъдат демонстрирани на щанда на LG по време на изложението CES. Посетителите ще могат да се насладят за първи път и на HDR съдържание от YouTube, което ще бъде демонстрирано с помощта на кодека VP9-Profile 2 от Google. По-късно през годината YouTube ще започне да предлага HDR плейбек през своето приложение за телевизори.

По време на CES LG ще излъчи на OLED телевизорите си с поддръжка на HDR съдържание и сцени от филма „Марсианецът" на 20th Century Fox, използвайки видео плейърът Vidity на Western Digital. Популярният филм бе обработен за HDR формат и това прави фантастичните сцени от космоса да изглеждат още по-впечатляващи.

На щанда на LG ще може да бъде видян резултата от още едно партньорство. Посетителите ще могат да влязат в тъмна стая, специално създадена за излъчване на HDR видео клипове от космоса, заснети от NASA и продуцирани от Harmonic, официалният UHD партньор на NASA. NASA и Harmonic ще демонстрират, че HDR дава възможност на зрителите да видят космоса по начин, невиждан до момента. "OLED телевизорите на LG с тяхната способност да възпроизвеждат дълбоки нюанси на черното показват съдържанието от наскоро обявения NASA TV UHD канал по възможно най-добрия начин, пренасяйки зрителите много по-близо до истинското преживяване да бъдеш в космоса," каза Питър Алекзандър, старши вицепрезидент и завеждащ маркетинга на Harmonic.

LG ще демонстрира и иновативна технология за излъчване в сътрудничество с местен доставчик от Лас Вегас. Разработено от комитета за иновативна телевизия Advanced Television Systems Committee, съдържанието с внедрен стандарт ATSC 3.0 използва следващото поколение технология за видео компресия в САЩ HEVC (High Efficiency Video Code) и модерна технология за честотно предаване, за да подобри неимоверно качеството на картината.

"Ние в LG смятаме, че съдържанието е също толкова важно, колкото и телевизионните технологии и хардуер," каза Браян Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. "Споделяйки нашите иновации с водещи в индустрията партньори е изключително важна част от стратегията ни да доставим повече предимства на клиентите си и бързо да развием предлагането на страхотно съдържание."

За повече информация относно партньорствата на LG при телевизионните технологии, посетителите на CES могат да разгледат щанда на LG между 6-9 януари или да посетят www.LGnewsroom.com/ces2016.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.