• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Безнаказаност

Безнаказаност

/КРОСС/ Лятото е периодът, в който усещането за липса на правосъдие и ширеща се безнаказаност избива най-ярко на повърхността. Докато политиците и държавните институции са в почивка, в медийното пространство на преден план по-често са онези новини, за които никой не иска да чете и слуша - побои, катастрофи, битова престъпност, ромски скандали, убийства...
Горещият сезон е тъкмо времето за дежурната реч на вътрешната министърка Румяна Бъчварова за успехите в борбата с престъпността или за популяризирането на неясен съдебен скандал, свързан с псевдореформи и вътрешни борби на високо ниво.
Както обикновено обаче, реалността е друга и показва, че държавата я няма. Каква държава е тази, в която пияни роми бият полицаи, общински съветник с богато криминално минало млати и унижава свой съгражданин, съдът пуска на свобода турски гастарбайтер, убил двама мотористи, а той изчезва безследно. И сигурно нямаше да се чуе повече за двете жертви, ако техни моторизирани приятели и познати не бяха излезли на протест срещу безнаказаността у нас. Два дни шумните им мотори шестват из столицата, а водачите им правят мълчаливи събирания в очакване на правосъдие.
Такова обаче у нас няма. Най-често разбираме, че ако полицията случайно хване виновника, съдът намира начин да го пусне. Ако разследващите си свършат работата, прокурорът прави фал и оплесква обвинението. Ако има ясни доказателства, че шофьор е карал с непозволена скорост, довела до смъртта на двама невинни, съдът го праща да чака официалното обвинение в несъществуващ дом.
Поредният абсурд е и поредното доказателство за липсата на правораздаване у нас. А справедливостта се чака по улиците - на протести, мълчаливи събирания или шествия.

Автор: Деси Велева ("Дума")

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.