• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за утре, 6 септември

Предстоящи събития в страната за утре, 6 септември

/КРОСС/ *** 

София 
Държавният глава ще участва в тържественото отбелязване на 129-ата годишнина от Съединението на България.

***
София.
Представителни подразделения от Българската армия ще участват в честванията на 129-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

***
София.
От 9 ч. ГЕРБ - Район Панчарево организира традиционно почистване на село Кокаляне. Представители на ПП ГЕРБ от район Панчарево ще се включат в почистването и облагородяването на зелените площи в село Кокаляне.

***
София.
От 9 до 14 ч. в „Софиямед" ще се проведат безплатни прегледи за деца и ученици в навечерието на откриването на учебната година.

***
София.
От 10 до 18 ч. Националният военноисторически музей ще представи в изложба облика на София по време на Съединението. Експозицията продължава до 5 октомври 2014 година.

***
София.

От 11 ч. Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община ще открие новия Информационен център на Столична библиотека. В същия ден и час се открива и изложба „София - расте, но не старее", посветена на Деня на София. Ще бъдат представени ценни книги от фонда на Библиотеката за историята на града и общинското управление и малко известни снимки и документи от архива на отдел Краезнание.

***
София.
От 11.30 ч., пред Мавзолея-костница на княз Александър Първи Батенберг /на бул. „Васил Левски" №81/ ще се проведе тържествено честване на 129-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Организатор на тържественото събитие е Столична община.

***
София.
От 15 ч. в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще се състои церемония по закриване на третото издание на младежкия форум за социални иновации „Идеите - това сме ние 3".

***
София.
От 20 ч. в Музея на Съединението премиерът Георги Близнашки ще разгледа изложбата „Светът на Яворов", посветена на 100-годишнината от смъртта на поета.

***
София.
От 20.30 ч. на площад „Съединение" проф. Георги Близнашки ще присъства на тържествената заря-проверка в чест на 129-aта годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
***
Пловдив.
От 17 ч. в Парк Хотел Пловдив Ден преди профи гала-вечерта по смесени бойни изкуства MMA GRAND ARENA ще се проведе претеглянето на състезателите на специален кантар. Те ще бъдат проверени дали отговарят като килограми точно на категорията, в която ще участват.

***
Пловдив.
От 20.30 ч. президентът ще участва в тържествената заря-проверка на площад „Съединение", където ще произнесе слово. На тържествата се очаква да присъстват служебният министър-председател Георги Близнашки, представители на изпълнителната и на местната власт.

***
Пловдив.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще посети Пловдив за участие в честванията по повод 129-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

***
Велико Търново.
От 10.30 ч. пред сградата на Община Велико Търново ще се отбележи Денят на Съединението.

***
Велико Търново.
От 10.45 ч. Пред Паметник „Майка България" ще се проведе празничен благослов.

***
Велико Търново.
От 11 ч. Коалиция ДЕСНИТЕ ще присъстват на служба за здраве в Катедрален храм „Свето Рождество Богородично" на ул. „Иван Вазов" 25.

***
Велико Търново.
От 21 ч. на Площад „Цар Асен І" ще се проведе Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов звук и светлина.

***
Българово.
От 18 ч. на централния площад град Българово организират празничен концерт с участието на фолклорен ансамбъл "Странджа", посветен на 40 години от обявяването на селището за град.

***
Благоевград.
В 11.30 ч. ще се проведе Национален събор „Каяк в бързи води - Струма 2014", Кресненско дефиле в участъка на кемпа на АдвенчърНет (отбивката на тунела).

 

ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ-2014

***
София.
От 11 ч. на "Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление по повод предстоящите на 5 октомври т. г. предсрочни парламентарни избори.

***
София.
От 11 ч. ПП ГЕРБ ще проведе пресконференция в Централата на партията в София, пл. „България" 1, НДК, Административна сграда, ет. 17.

***
Видин.
От 12.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА във Видин Реформаторски блок ще проведат пресконференция, на която ще представят кандидатската си листа за народни представители за Пети избирателен район - Видин. Водач на листата е проф.д-р Вили Лилков.

***
Пазарджик.
От 16 ч. Коалиция АБВ ще открие предизборната си кампания в 13 МИР - Пазарджик. Откриването ще започне с тържествен водосвет в предизборния щаб на АБВ на адрес: Пазарджик,ул. „К. Величков" 12.

***
Пазарджик.
От 17.15 ч. в Конферентната зала на Гранд хотел „Хебър" ще бъде проведена среща с обществеността на Пазарджик.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.