• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Съли Ерна не просто докосна сърцата на публиката в София, той остана в тях

Съли Ерна не просто докосна сърцата на публиката в София, той остана в тях

/КРОСС/ Съли Ерна не просто докосна сърцата на публиката в София, той остана в тях с гласа си, музиката и присъствието си на сцената на Зала 1 на НДК снощи. 

Не с невиждано шоу и модерни сценични иновации, а с два прекрасни емоционални акустични концерта Съли Ерна зарадва феновети си у нас и спечели българската публика. 

Всъщност това не бе концерт, а едно много лично и интимно преживяване.

Ерна разказа за тежкото си детство в престъпен квартал в малък град до Бостън - Лоурънс, за болката, която присъства в живота на всеки един от нас и ние можем да я приемем и да я използваме като градивна сила. Например с музика.

Чухме песни от „Hometown Life" (преди дебюта на турнето в подкрепа на албума в САЩ), песни на Godsmack. И всички пяха заедно с него Nothing Else Matters на Metallica и Hey Jude.

Съли Ърна направи страхотен жест към световни музиканти, които вече не са сред нас, като почете паметта им с парче на Alice In Chains.

Съли остави китарата и седна на пияното. За първи път пред толкова публика той изсвири Blue Skies от Hometown Life.

Фронтменът на „Годсмак" избра именно София за световната премиера на новия си солов албум. Музикантът гостува за десетия рожден ден на Z-Rock. Събитие бе и част от цикъла „Музиката на Америка".

Ерна беше на сцената с китаристите Тони Ромбола и Крис Лестър, както и с три български дами, които свиреха на виолончело и цигулки.

Това беше първият такъв концерт на Ерна, който е извън Америка, но няма да бъде последният. С Dream On той постави финалът и на двата концерта и отпрати публиката с думите: „Усещате ли чувството? Запазете го и се приберете вкъщи с него!". След излизането на публиката от залата, всички си припяваха „Hey, Jude".

Съли Ърна е вокалист и основен текстописец на американската рок банда Godsmack, номинирана 4 пъти за „Грами". 

Дебютният соло албум на Ърна, наречен „Аvalon", се радваше на голям успех, а феновете очакват с нетърпение и новия му самостоятелен диск „Hometown Life" в края на септември.

 

За „Музиката на Америка":

„Музиката на Америка" е цикъл от концерти на Оркестъра на Класик ФМ радио, който бе създаден през 2010 г. от музикална агенция „Кантус Фирмус" и се финансира от фондация „Америка за България". Проектът се наложи като успешна инициатива в музикалния живот на столицата. В него са гостували някои от най-изявените американски изпълнители - Джошуа Бел, Мидори, Глен Диктеров, Шломо Минц, Джон Маклафлин Уилямс, Пинкас Цукерман и др., които дадоха незабравими мигове на българската публика. Сред най-успешните събития в цикъла са концертите с филмова музика, както и проектите "Disney in Concert" и "Pixar in Concert".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пиЯното е гоУЕма работа

21.10.2016 20:21:25

боби

Абе къде го видяхте Ромбола?

21.10.2016 17:55:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.