• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Над 7,41 млн. лв. са щетите от кражби на съоръжения на ЧЕЗ от 2013 г. до момента

Над 7,41 млн. лв. са щетите от кражби на съоръжения на ЧЕЗ от 2013 г. до момента

София /КРОСС/ Щетите от кражби и посегателства на съоръжения на ЧЕЗ за периода от началото на 2013 г. до 1 септември 2014 г. надхвърлят 7,41 млн. лева. В тази сума влизат 4,8 млн. лева разходи за покриване на непреките щети, както и 2,61 млн. лева преки щети.
„За съжаление посегателствата на електроенергийни съоръжения са проблем, чиито негативни последствия рефлектират върху коректните ни клиенти. От една страна се нарушава комфортът им, а от друга се налага принудително да отделяме средства за възстановяване на иначе здрави и работещи съоръжения. Вместо това бихме могли да подменяме такива, които имат нужда от обновяване, да подобряваме обслужването и да развиваме мрежата с желаните по-бързи темпове", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.
Най-сериозни щети причиняват кражбите на трансформаторно масло. Течността осигурява изолацията и охлаждането на съоръжението и източването й го уврежда безвъзвратно. Останалият без масло трансформатор аварира и се налага незабавната му подмяна с нов.
От началото на 2013 г. до септември 2014 г. вследствие на кражба на масло са били повредени 137 трансформатора, като подмяната им е струвала 4,2 млн. лева. Отделно щетите от източените над 100 хил. литра масло възлизат на повече от 600 хил. лева.
ЧЕЗ призовава за по-строг контрол чрез законодателни мерки, които да ограничат проблема с кражбите на съоръжения. Компанията апелира и за повишаване на обществената нетърпимост и гражданската активност при установяване на подобни злоупотреби. Клиентите могат да подават сигнали на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.