• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Dell представи SuperMassive 9800 - защитна стена от ново поколение за големи и малки компании

Dell представи SuperMassive 9800 - защитна стена от ново поколение за големи и малки компании

/КРОСС/ Dell представи своята Dell SuperMassive 9800 защитна стена (firewall) от ново поколение (NGFW) и допълващата я глобална мениджмънт система GMS 8.0. Най-мощният модел от серията на Dell SuperMassive 9000, SuperMassive 9800 предоставя защитна стена (firewall) с възможно най-доброто ниво и дълбочина на инспекция. По този начин потребителите ще имат по-ниски капиталови разходи и по-малко разноски за пространство, мощност и охлаждане. Новата система GMS е от по-голяма полза както за потребителите, така и за партньорите, тъй като с нея управлението на NGFW е лесно и ефективно, консумацията на ресурси е по-ниска, рискът е по-малък, а самата система съблюдава изискванията за съвместимост чрез нова функция за автоматизация на работния процес.

Най-големите компании отдавна вече не са единствените мишени на злонамерени дейности. Този факт принуждава големи и малки организации, вкл. правителствени и образователни институции, да обърнат повече внимание на защитата на мрежите си от разрастващия се брой заплахи, свързани с новите технологии, нови устройства и нови начини на работа. Средни по размер организации се оказват следващите поред в списъка на хакерите. Твърде често техните стратегии за сигурност включват остарели защитни стени (firewalls), уеб-филтриращи проксита и системи за предотвратяване на нахлуване, които нямат контекстуална и свързана интелигентност, необходима за да се отблъснат модерните, по-усъвършенствани атаки.
Според Гартнър "сигурността е един от най-важните приоритети (и предизвикателство) за повечето средни по големина компании през последните три години. IT мениджърите са принудени да подсигурят нови IT решения при наличието на фиксирани бюджети."

За да бъдат изпреварени постоянно променящите се заплахи, са необходими центрове за данни, които са гъвкави, скалируеми, лесно управляеми, изгодни и най-вече сигурни. За да отговори на днешните огромни изисквания за информация и капацитет, мрежовата сигурност трябва да може да се разширява значително, за да поддържа непрекъснато дори най-голямата консумация от центровете за данни.

Dell SuperMassive 9800 е подходящ за най-сложните и трудни операции на центрове за данни, предлагайки най-ниски общи разходи

Най-мощният модел в серията на Dell SuperMassive 9000, защитната стена (firewall) SuperMassive 9800 предлага на средни и големи компании същата защита и функционалности като водещия модел на Dell - SuperMassive 10000 Series. Най-новото решение включва всички подпомагащи производителността функционалности, а освен тях предлага и по-ниски оперативни разходи и по-ниски разходи във връзка със собствеността.

Ключовите предимства на SuperMassive 9800 са:

• До 20 Gbps DPI производителност, отговаряща на все по-високите и по-сложни изисквания на центровете за данни по отношение на капацитет и данни. Предлага ултра бърза паралелна проверка за скалируемост, за да постигне по-висока скорост на предаване и свързаност.

• Най-добрата в класа сигурност, с 97.9% ефективност, без компромис с представянето. Патентованото Reassembly-Free Deep Packet Inspection® (RFDPI) приложение за предотвратяване на заплахи претърсва повече нива данни наведнъж, всеки елемент от всеки пакет, за да идентифицира заплахи, в същото време работейки на скалируема основа, която се разраства заедно с нуждите на организацията.

• По-ниски разходи за внедряване и управление чрез интегрирана платформа за контрол и проверка на NGFW, IPS, SSL за средни и големи организации, които имат нужда от най-висока степен на мрежова защита.

• Водещо в индустрията съотношение между цена и производителност. Оптимизираният дизайн, осигуряващ оптимална изчислителна производителност на ват(GbpsW), поместен в спестяващ пространство уред с големина 2 RU, намалява разходите за мощност, охлаждане и пространство.

• Поддръжка на до няколко милиона едновременни връзки с почти нулево закъснение за по-висока скорост на предаване, успоредни/едновременни TCP връзки и свързвания за секунда, за да отговори на увеличения брой потребители, потребителски устройства (BYOD и IoT) и необходимостта от мрежова връзка.

• Нови, подходящи за големи компании, функционалности и гъвкавост, включително поддръжка на IPv6, A/A клъстеринг, SNMPv3 и Advanced Switching специално за организации, за които тези по-специални функционалности досега са били прекалено скъпи.

• Обширен набор от модерни функционалности за организации от всякакъв размер, при комбиниране с напълно съвместимата операционна система на Dell SonicOS 6.2.

GMS 8.0 прави управлението на мрежовата сигурност по-лесно

GMS 8.0 е допълнение към SuperMassive 9800 и към други NGFW защитни стени на Dell. Тази система позволява на организациите лесно да консолидират управлението на приспособленията за сигурност, да намалят сложните процеси в администрацията и при отстраняването на проблеми и да управляват всички оперативни аспекти на инфраструктурата на сигурността, вкл. централизирано управление и налагане на политики, наблюдаване на събития в реално време, анализиране и докладване. G

MS 8.0 отговаря и на изискванията на компаниите, свързани с управлението на промяна в защитните стени чрез нова функционалност за автоматизация на работния процес, която подсигурява коректността и съобразяването с промените в политиките чрез налагането на строг процес на конфигуриране, сравнение, валидиране, преглеждане и одобрение на политики преди внедряването им. Одитът и докладването на промени в политиките гарантират, че защитната стена (firewall) отговаря на изискванията за съвместимост. Управлението на мрежовата сигурност е подобрено чрез значително опростяване на общите среди на сигурност, вместо чрез индивидуално управление на устройствата.

Наличност:
• Dell SuperMassive 9800 ще бъде в наличност навсякъде по света (с изключение на Бразилия)

• GMS 8.0 ще бъде в наличност навсякъде по света от началото на 2015 г.

• Софтуерните решения на Dell са в наличност чрез съответния канал

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.