• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Доходите растат леко заради пенсиите", пише на първа страница "Капитал дейли". Статистиката обяви данни за 2016 г. Разходите на домакинствата са нараснали, спрямо предходната година, с половин процент.

"Дума" също цитира статистическия отчет, според който разходите за данъци са се увеличили с близо 7 на сто през 2016 спрямо предходната година. Вестникът цитира и доклад на Българската стопанска камара, който отчита, че за десет години България буквално се е сгромолясала по демографски показатели.

"Труд" също посочва данните на Статистическия институт, като акцентира на факта, че се храним по-здравословно, пием и пушим по-малко. Българинът е увеличил, освен разходите си за данъци, и разходите за здравеопазване.

Акцентът на "Телеграф": Всеки трети ползва тоалетна в двора, констатира изданието. 17 на сто от българите нямат баня в жилището си, а половината не ползват телефон. Най-разпространената вещ у нас е телевизорът, констатира още статистиката за 2016 г.

Водеща тема за "Стандарт" е фактът, че повече от 500 хиляди българи имат по две жилища. Изданието цитира статистически преглед за последните осем години, който показва повишение на доходите ни с 47 на сто. 430 лева е месечната сума на средностатистическия жител на страната.

"24 часа" и други медии ще връчат днес на депутатите предложение за промяна на Изборния кодекс. Идеята е да се премахне забраната за публикуване на резултатите от екзит пол в изброния ден. Часовият вестник уточнява, че писмото с предложенията ще бъде пуснато в пощенските кутии на народните избраници.

"Декларирайки, че не членува в две партии, Веселин Марешки е подписал документ с невярно съдържание". Това е водещото заглавие на "Труд". Вестникът уточнява, че декларацията е скрита от прокуратурата и че документното престъпление се наказва с три години затвор.

22-ма са изгонените от България за тероризъм през 2016 година, пише "Сега". Това също е статистика, само че на ДАНС, за 2016 г. В доклада се установява засилен интерес на разузнавателните служби от други страни към България, без да се казва кои точно са тези държави.

Ще има още евтини полети от летище София, информира "Монитор". Четвърти нискотарифен превозвач ще започне да работи у нас. Полетите ще са до и от Амстердам от следващия месец.

Вестник "Земя" помества снимка от априлския сняг, изненадал много селища в страната вчера. Много от печатните издания пишат за априлското застудяване и предлагат коментари на специалисти, че това не е необичайно явление.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.