• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Приеха нова наредба за допингов контрол при тренировъчна и състезателна дейност

Приеха нова наредба за допингов контрол при тренировъчна и състезателна дейност

/КРОСС/Правителството прие нова Наредба за допингов контрол при тренировъчна и състезателна дейност. Това се прави с цел да бъде приведена националната ни нормативна уредба в съответствие с най-новите изменения на Световния антидопингов кодекс, които влизат в сила от 1 януари 2015 г.

С новата наредба се разширява обхватът от деяния, които представляват нарушения на антидопинговите правила, като в тях се включват и т. нар. „забранени връзки" на спортист или друго лице със спортно-технически лица, които вече са били наказани за допингови нарушения.

Увеличава се размерът на налаганите наказания при установени допинг нарушения от спортисти и от спортно-технически персонал. В общия случай наказанието за лишаване от състезателни права при употреба на забранени субстанции е четири години, освен ако уличеният не докаже, че употребата не е умишлена, при което лишаването от състезателни права е две години. Уредени са подробно случаите, при които срокът за лишаване от състезателни права се премахва или намалява, както и оказването на т.нар. „значително съдействие" от страна на спортиста като фактор за намаляване на неблагоприятните последици от нарушението, респективно наказанието. Отчетени са случаите на рецидив при нарушенията на антидопинговите правила, като при трето нарушение е възможно доживотно лишаване от състезателни права.
Въвежда се понятието „замърсен продукт" за продукти, съдържащи забранени субстанции. Предвижда се намаляване на санкцията на спортиста при условие, че той или друго лице може да докаже, че установената забранена субстанция произхожда от замърсен продукт.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.