• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

София.
От 8.30 часа в ГД „Национална полиция" - ж.к.Младост-4, бул."Александър Малинов" ще се състои брифинг на тема „Анализ на пътно-транспортната обстановка през летния период и предприетите мерки за намаляване на пътния травматизъм".

***
София.
От 13.00 ч. в Ритуалната зала на Централните софийски гробища ще се състои поклонението пред театралния режисьор и педагог Николай Савов.

***
Монтана .
От 11.00 часа заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров ще открие обекти по проект „Разширение и рехабилитация на канализационната и водоснабдителната мрежа на град Монтана", финансирани от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013".

***
Стара Загора .
От 11 ч. в сградата на Областна администрация ще се състои пресконференция на тема: Пожароопасната обстановка в Старозагорска област, статистика за възникналите досега пожари, готовността на отговорните институции за реакция при пожари и превантивните мерки, които си взимат.

***
Бургас/ София .
От 12.00 часа по повод Денят на спасението пред входа на Новия хирургически корпус на МБАЛ Бургас лекари и медицински сестри ще излязат за минута мълчание в памет на колегите си, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Поводът 15 август да бъде обявен официално с решение на Министерски съвет за Ден на спасението е годишнина от смъртта на 26-годишният лекар на великотърновското село Стрелец д-р Стефан Черкезов. На този ден през 1963 г. той изважда от горящ автобус 47 души и умира на следващия ден от тежките си изгаряния. В столицата Денят на спасението ще бъде отбелязан пред градинката на Военномедицинска академия от 12.00 часа.

***
Бургас.
От 15.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се представи иновативната инсталация „Магнитът на Бургас".

***
Каварна .
От 20.30 часа ще бъде открито Третото издание на фестивала на фойерверките. В тазгодишното издание на фестивала пиротехнически фирми ще демонстрират ефекти по четири пъти на вечер.

***
Созопол .
От 18.30 часа ще бъде открита изложба на българския скулптор Андрей Москов в Созопол.

***
Благоевград .
От 11.00 часа в МОЛ „Ларго" младежи от България, Италия, Грузия, Румъния и Азербайджан, част от младежкия обмен по проект „Art & culture- Journey to success" ще представят изработеното от тях в ателиетата по грънчарство и приложно изкуство.

***
Велико Търново .
От 13.00 ч. ще се състои среща между заместник-кмета по културата, образованието и социалните дейности г-н Ганчо Карабаджаков и аташето по въпросите на културата в посолството на САЩ в България Тами Палчиков.

***
Велико Търново .
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с подготовката на проекти.

***
Павел баня .
От 19.00 часа започва мотосъбора край Павел баня. Той се организира от мотоклуб „Змейовете" със съдействието на Община Павел баня и Съюза на българските мотоциклетисти.

***
Казанлък .
От 11.00 часа ще се състои откриване на обект част от проекта „Реконструкция на водоизточник - микроязовир „Синята река".

***
Казанлък .
От 18.00 часа на пл. „Княз Александър І" № 1 Националната галерия ще представи 77 автопортрета от колекцията на Николай Неделчев.

***
Благоевград .

От 10.00 часа в зала 210 на община Благоевград ще се състои отваряне на оферти във връзка с "Ремонт на помещения - общинска собственост, находящи се на адрес: ул. „Христо Смирненски" №5, ет. 1, гр. Благоевград

***
Варна .
От 14.00 часа в зала Заседателна на Областна администрация Варна ще се проведе пресконференция по повод предстоящото изложение на пчелни продукти - „Фестивал на меда".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.