• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Русия: Позицията на София за МиГовете е в разрез с договореностите

Русия: Позицията на София за МиГовете е в разрез с договореностите

/КРОСС/Модернизираните в Полша изтребители МиГ-29 на българските Военновъздушни сили няма да имат гаранция от производителя. Това заяви заместник шефът на руската федерална служба за военно-техническо сътрудничество Анатолий Пинчук, цитиран от РИА Новости.

"Позицията на София е контрапродуктивна и е в разрез с духа и договореностите между нашите страни в областта на военно-техническото сътрудничество, по-специално в частта за защитата на интелектуалната собственост. Това безусловно ще има негативно отражение върху нашите по-нататъшни отношения в тази сфера", каза Пинчук.

Думите му идват ден, преди на 4 ноември Народното събрание да обсъди ратифицирането на споразумението, съгласно което Полша ще модернизира българските самолети МиГ-29.

Документацията на двигателите на тези изтребители е предадена на Варшава от Украйна в нарушение на правото на интелектуална собственост от страна на Руската самолетостроителна корпорация "МиГ", пише Лента.ru.

Федералната служба за военно-техническо сътрудничество на Руската Федерация публикува писмото-нота до министъра на отбраната Николай Ненчев, изпратена по дипломатически път на 9 юли 2015 г., чрез военното аташе на Република България в Москва, който е извикан и му е връчена официално.

В писмото се покочва, че „изискванията на НАТО предвиждат допуск до ремонт на авиационна техника на компании, имащи съответните лицензи и сертификати от създателя-производител на летателните апарати", катто и че „полската страна не е провеждала сертификация на производството си и не й е предавана актуализирана техническа документация за извършване на дейности по капитален ремонт на двигателите"

Повече по темата може да прочетете тук.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво ще правим с тези допотопни руски машини - си е наш проблем и право ? Какво непрекъснато ни се навират в намеренията тея Сибирски измекяри ? България е верен съюзник на организация, която противостои на тези окупатори и грабители, и коментарите по тази тема са излишни! Повече СССР и Русия не трябва да допускаме на нашата територия !

03.11.2015 12:32:15

Анонимен

Бойко, до кога ще го държиш това недоразумение Ненчев?!

03.11.2015 12:30:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.