• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Управяващите отложиха коалиционния съвет за петък

Управяващите отложиха коалиционния съвет за петък

/КРОСС/ Насроченият за днес коалиционен съвет на управляващите е отложен за петък. По неофициална информация на него е трябвало да бъде обсъдена кандидатурата за нов главен секретар на МВР.

 За момента официално не е съобщено защо съветът се отлага. По неофициална информация причината е, че не всички членове на коалицията са в София.

За провеждането коалиционния съвет беше съобщено от пресцентъра на партия "Атака".
В неделя стана ясно, че Волен Сидеров има намерение да постави пред коалицията въпроса за това МВР да бъде оглавено от човек на партията. Нещо повече - националистът дори вече имал предвид човек за поста.

Сидеров настоя "Атака" да поеме МВР след инцидент на пътя със съпругата му Деница и судански гражданин. В деня на инцидента оставка е подал националният координатор на партията Светлозар Лазаров, който беше главен секретар на МВР в правителството на Пламен Орешарски. Името на Лазаров беше спрягано за нов главсек на МВР.

Новоназначеният министър на вътрешните работи Младен Маринов, който пък се издигна в системата на МВР именно с протекцията на Лазаров, коментира критиките на Сидеров и заяви, че оставката му е в джоба.

"Вижте, проблемът за оставката на един вътрешен министър е винаги отворен, включително и моята, оставката ми е в джоба, така че когато ми бъде поискана от Коалиционния съвет, съм готов, естествено, това не е никакъв проблем. В конкретния случай всичко, което сме направили, е в рамките на закона“, коментира Маринов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.