• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

БСП сигнализира за нередности в модела на управление на „Булгартрансгаз”

БСП сигнализира за нередности в модела на управление на „Булгартрансгаз”

/КРОСС/ За сложна роднинско-кумова връзка в управлението на „Булгартрансгаз" ЕАД съобщават от „БСП за България".

„Изразявайки подкрепа за Елена Йончева в тежката битка, която води с паралелната държава, с модела, по който се ръководи цялата държава и в частност държавните дружества, бихме искали да представим модела на управление на дружеството „Булгартрансгаз" ЕАД", заяви пред журналисти Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП. „Булгартрансгаз" ЕАД се ръководи от двустепенна управленска структура. Тя включва Надзорен и Управителен съвет. Надзорният съвет се ръководи от председател и двама членове. Управителният съвет също се ръководи от председател и двама членове. Веднага бих искал да насоча вниманието към личността на зам.-председателя на Надзорния съвет - Владимир Митрушев. Той е бивш зам.-кмет на Община Димитровград. Неговият баща е и в момента общински съветник от ГЕРБ", обясни Зафиров.

Той припомни, че Делян Добрев е председател на областната структура на ГЕРБ- Хасково, а Община Димитровград е част от Хасковска област. „Интересна е и фигурата на председателя на Управителния съвет на „Булгартрансгаз" ЕАД -Таня Захариева. Тя и в момента е общински съветник от политическа партия ГЕРБ и нещо повече - тя е председател на Общинския съвет в Хасково. Другият член на Управителния съвет е изпълнителният директор Георги Гегов", подчерта още Зафиров, а колегата му Иван Иванов допълни, че Гегов живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, а двамата са кумове на Пламена Ненкова, която работи в отдел „Анализи и международна дейност в дружеството" и Александър Ненков - също народен представител от ГЕРБ.

„Тази роднинска връзка и роднински зависимости се пренасят не само на общинско ниво, но и в държавните предприятия", обясни Иванов. „Тук отново остава отворен
въпросът докъде се простират пипалата на този октопод, заложен още в основата си в Хасково", допълни той.

Валери Жаблянов коментира, че това са трайни, стабилни, почти институционализирани роднински връзки по вертикала за разпределение на ресурси. По думите му по този начин се изграждат модели, които деформират местната и националната власт по посока на определени олигархични групи.

"Този модел не може да бъде наречен демократичен", категоричен е той. Въпросният модел обслужва изпълнителната власт и управляващото мнозинство, става ясно от изказването му. "За нас това е осъдително", отсече Жаблянов. 
Според него има сериозна вътрешнопартийна криза в ГЕРБ, която няма начин да не се отрази на управлението и на управляващата коалиция.

"Ние отдавна говорим на местно ниво, на национално ниво за начина на функциониране на държавно управляваните дружества. Това, от което сме изненадани приятно, е от особената активност на общественото мнение", посочи Жаблянов. Той бе категоричен, че прагът на търпимост към подобни безочливи постъпки вече е преминат.

"Роднински назначения в Каварна в момента не мога да отговоря дали има. Ще проверим въпроса. Нашата позиция е принципна. Тя се отнася до всички форми на организация и упражняване на местната власт”, коментира пред журналисти Жаблянов по казуса в крайморския град.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

БСП ДА СИГНАЛИЗИРА И ЗА ЛУКОЙЛ

04.10.2017 06:50:11

Анонимен

Циничен, още по-циничен, най-циничен, комунист! Вие ли ще говорите за шуробаджанащина??? Двойкаджиите на активни борци влизаха да учат и работят, където си искат и каквото искат!! еленке, хората помнят!!!

04.10.2017 06:47:54

Анонимен

А ма, "МарийкИ" , вие сте "началото на началото" на всичко най-лошо сполетяло държавицата ни , вие , а тия са производните ви...така че ,вървете на майната си всичките....

03.10.2017 22:39:48

Анонимен

Жаблянка, а колко хубаво си беше когато в енергетиката се разпореждаше "каманда мечта".. а сега някъв си "дрийм тийм" ...Проста да падладейш.. :))

03.10.2017 19:09:35

Анонимен

В енергетиката им е болката на БСП. Там имат да дават още милиарди на Русия, затова пускат сега фишеци....

03.10.2017 19:09:05

Анонимен

Това се казва наглост, всъщност НАГЛОСТ. Дългия инкасатор, освен че беше замесен с Вальо Топлото, продаде с Корни Пловдивския панаир, а и кадрите му продължиха в енергетиката поне до Орешарски. Приемственост на Станишев и тройната от Сакса - да, но той по принцип си беше тяхно творение. Там нямаше смяна на властта. А именно заради приемствеността в енергетиката, на ББ и Плевнелиев им се натресоха февруарските протести. Спомням си Плевнелиев на улицата от тези времена и си мисля за сегашния...

03.10.2017 19:08:31

Анонимен

Е в Енергетиката дето коли и беси Р.Овч. знаят, а за община Каварна нямали информация. Интересна работа.

03.10.2017 19:06:58

Анонимен

Точно за енергетиката БСП има най-малко да говори, защото точно там БСП тотално загърби националния интерес в полза на Русия!

03.10.2017 19:06:24

Анонимен

И КОЙ ПЬК ИМ ВЯРВА.

03.10.2017 15:30:15

Анонимен

БЕК ВОКАЛЪТ НА БСП ЗАПОЧНА ДА РЪСИ ЛАЙНА ПО ВОЕННО.

03.10.2017 15:29:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.