• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Избират нов председател на БСП през април

Избират нов председател на БСП през април

/КРОСС/ Националният съвет на БСП е приел решение за започване на процес на нови избори в партията, а през април преди конгреса ще имам пряк избор на председател. Това обяви  лидерът на БСП Корнелия Нинова. Решенията са взети с 86 на 20 гласа. 

Оставка на лидера на БСП не е била искана пред Националния съвет и разцепление в БСП няма, каза самата Нинова:

"Искаха я пред вас. Вътре не я поискаха. Не е за пръв път! Категорично не приемам аргумента за разцепление, за разединение в партията. Щях да го приема и страшно да се разтревожа, ако зад тези 50 подписа, макар че се оказаха 21, стояха 21 или 50 партийни организации. В нито една от организациите на тези членове на Националния съвет не е приемано такова решение, не е обсъждан такъв доклад. Затова им казах: "Другари, това е ваше лично мнение, на вас, уважавам го, то е различно, но това не е разцепление в партията, защото нито вие, нито аз съм партията. Партията са членовете ѝ. Фалшива новина е, че градският съвет на Варна е искал оставката на ръководството. Няма такова решение на градския съвет" 

Националният съвет обсъди на пленум днес резултатите от местните избори, както и предложението си за алтернативен бюджет за догодина.

 Дебатите бяха около двата анализа на изборните резултати. Единият - на 20 члена на Националния съвет, които се явяват и членове на Изпълнителното бюро, и отделно - на другите 50 от Националния съвет.

"Имаше различни предложения, включително и т. н. "алтернативен доклад" на подписалите го другари да бъде приет. Това решение беше отхвърлено", обясни Нинова.

 

Тя посочи, че Емил Райнов е представил алтернативния доклад за резултатите от местните избори и е изчел, че искат оставката ѝ, но по време на 7-часовата дискусия този въпрос не е бил дискутиран: 

"Напротив, имаше изказвания, че в момента няма нужда от оставка на председателя и на Изпълнителното бюро". 

По-време на обсъждането днес пред сградата на Позитано 20 имаше мълчаливо присъствие на представители на градските организации от Варна и Сандански. По-рано през седмицата група социалисти разпространиха алтернативен критичен анализ, в който се заявява, че лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подаде оставка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.