• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Нинова: В петък спасихме собствениците на стари коли от нов данък

Нинова: В петък спасихме собствениците на стари коли от нов данък

/КРОСС/ Председателският съвет към Националния съвет на БСП заседава по Бюджет 2019 -алтернативата. Вече става традиция БСП да предлага алтернативен бюджет на управляващите. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори.

"Като не се регистрирахме в петък в НС, спасихме над 2,5 млн българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и ОП ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора. Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите", заяви Нинова пред председателите на съвети.

Те обсъдиха финансовите, икономическите и социалните параметри на алтернативния бюджет на БСП. Особено внимание се обръща на демографската катастрофа и политиките за младите хора и децата - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас.

"Как можеш да кажеш, че това е най-социалният бюджет, когато си замразил 12 социални плащания за майки, за отглеждане на дете от работещи майки и т.н. Другата най-уязвима група - пенсионерите, отново оставяш само с швейцарско правило, при положение, че цените на газ, парно, вода, ток, всичко се качва. Отново внасяме предложение за преизчисляване на всички стари пенсии с ясни разчет,и откъде ще дойдат парите", коментира Нинова.

Председателският съвет направи последен преглед на алтернативните мерки, преди внасянето им от народните представители.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

пак не си в час, госпожо Лъжа

Спасихте въртенето на старите бараки в градовете, където живеят децата ни. Ах,пардон, твоето отроче си диша нюйоркски въздух.

04.11.2018 06:55:56

Анонимен

За Хелуин някоя си Корнела решила да се маскира като Добрата фея. Никой не я разпознал. Всички изпаднали в потрес.

03.11.2018 18:45:18

Анонимен

НАЙ ЛОШОТО Е ЧЕ МНОГО ДЕБИЛИ Й ВЯРВАТ.

03.11.2018 18:44:41

Анонимен

ЗАЩО СИ МИСЛИ ЧЕ ИСКАМЕ ДА ДИШАМЕ МРЪСЕН ВЪЗДУХ. ДЕБЕЛИЗЪМ.

03.11.2018 18:43:51

Анонимен

С ТОЛКОВА ЕВТИН ЛИ ПОПУЛИЗЪМ ЛИ ЩЕ ТРУПА ЕЛЕКТОРАТ. КУМИЦИТЕ

03.11.2018 18:41:37

Анонимен

Бравоооо… Да знаем кого да псуваме, когато всички 20 годишни дизели поемат към България. - Всички гробари харесват това! - Всички автоджамбази харесват това! - НОИ харесва това - по-малко разходи за пенсии! - Западна Европа харесва това! - Белодробните болници харесват това! - Раковите болници харесват МНОГО това! България -автоморгата на Обединена Европа! Курнелийке, как да не те цункам по муцунката! Стара, глупава червена крава!

03.11.2018 18:39:43

Анонимен

Лидерката на БСП спасила бедните от високите данъци, като избяга от работа.ТЕ ТОВА Е ПОВОД НА ГОРДОСТ. ДА ИЗБЯГАШ ОТ РАБОТА И ТОВА Е ХВАЛБА

03.11.2018 18:32:56

Анонимен

Корни и икономичекият "корифей" Гечев не казват най-важното - от къде ще вземат кинти за раздаване. А бузлуджанските овце продължават да блеят блеят, начело с "твореца" Густав Климт!

03.11.2018 18:30:26

Анонимен

Данъците на старите коли ще се вигнат средно 5-10 лв. на година. Всички тези пари ще отидат в общините, а не в централния бюджет. Курнелата да каже така: бсп не желае да се увеличат приходите на общините.

03.11.2018 18:29:48

Анонимен

БОЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПСИХИКА. ВСИЧКИ ОТ ТАЗИ ПАРТИЯ СА СЪВСЕМ ОЛИГОФРЕНОСАЛИ. ГОВОРЯТ СЕ НЕПРЕКЪСНАТО ГЛУПОСТИ. НЯМАТ СИ И ХАБЕР ОТ ИКОНОМИКА И НОРМАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА. ОТ КЪДЕ БЕ ЧЕРВЕНИ ТИКВИ ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ПАРИ ЗА СОЦИАЛНИТЕ ВИ ПРОГРАМИ, КАТО ИКОНОМИКАТА ВИ Е В КОЛАПС, ОТ СССР ЛИ, ИЛИ ОТ КНДР?. АКО ИМА МАЛОУМНИЦИ НЕКА ИМ ВЯРВАТ, А ПОСЛЕ ВСИЧКИ В СИБИР, ТАМ ВИ Е МЯСТОТО.

03.11.2018 18:29:11

Анонимен

ПРОСТА И ЛЪЖЛИВА ЖЕНИЦА.ПРИБЕРИ СЕ НА КРУШОВИЦА.И ВЪРНИ СИ СИНЧЕТО ОТ ОМРАЗНАТА САЩ.

03.11.2018 18:27:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.