• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Общественият съвет за Хитрино да бъде внимателен и парите да отидат там, за където са дарени

Общественият съвет за Хитрино да бъде внимателен и парите да отидат там, за където са дарени

/КРОСС/ Общественият съвет за управление на събраните средства за Хитрино провежда първото си заседание.

Кметът Нуридин Исмаил съобщи, че напълно унищожените къщи са общо 9 лущи. Той посочи, че са назначени 10 екипа, които са направили оглед на 157 къщи в селото. „Още 11 къщи са за събаряне, а 67 за частичен ремонт", обясни Исмаил. По думите му са необходими 160 хил. лева за изхранване на доброволци и населението на селото. Според него хората на първо време имат нужда от електроуреди и обзавеждане.
Исмаил отправи благодарствено слово към целия български народ за направените дарения. „Добротата на хората стои в нашите протоколи, които приемаме от различните краища на България. Има хора, които са дарили 1,20 лв., има хора, които са дарили 2 лв. Хората са готови да дарят дори това, което нямат. Може би ние всички заедно, хората на тази маса, трябва да дадем това послание. Хората не трябва да бъдат противопоставяни", каза той и отправи предупреждение: „Общественият съвет трябва да са много внимателни. Хора с възможности помогнаха много. Представете си идва един списък от старчески дом от Велико Търново - хората са събрали 111 лева. Тази доброта кара Общественият съвет да бъде много внимателен и парите да отидат там, за където са дарени."

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че подкрепата има смисъл, когато е своевременна. „В момента, в който има готови разчети, какви са индивидуалните нужди на всяко от пострадалите семейства в Хитрино, Общественият съвет трябва да се произнесе. Моето предложение е, разбира се, оценката да бъде на база на електроуреди, мебели, други вещи, да не пристъпваме към купуването им, а да се спрем на финансова подкрепа като по някакви средни цени се прецени какво е нужно на домакинството", каза Манолова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.