• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Таксиметровите шофьори пред протест

Таксиметровите шофьори пред протест

/КРОСС/ Отново зрее недоволство сред таксиметровите шофьори, заяви пред "Хоризонт" председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет и член транспортната комисия Калоян Паргов.
До 30 септември всички общини трябва да определят новия патентен данък за такситата между 300 и 1000 лева, но все още има много неясноти, посочи Паргов.
Въпросът е, че този така наречен в кавички, защото той не е патентен данък, има за цел по скоро да натовари обикновения таксиметров шофьор, тъй като той се плаща от обикновения таксиметров шофьор, но се плаща от компаниите. В момента ще бъдат освободени от тях и фискални ангажименти, коментира още председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет и член транспортната комисия Калоян Паргов. 

По думите на Екатерина Йорданова, председател на Транспортната комисия в Столичния общински съвет, новият алтернативен данък не натоварва обикновения таксиметров шофьор. Относно размера на данъка за столицата, Йорданова посочи, че местните власти ще се съобразят със спецификата на общините, в които се извършва таксиметровата дейност. Най-логично е малките общини да определят най-ниската ставка и за най-голямата - София, да бъде приета най-високата ставка, смята тя. 

"Ние сме започнали съгласуване на различни позиции още в средата на годината. В момента водим разговори с различни заинтересовани страни - представители на бизнеса, водачите, правим, разбира се, и консултации с различните политически групи в Столичния общински съвет. И в рамките на тези обсъждания ще формиране и окончателна позиция, която ще предложим за разглеждане в комисиите на СОС, така че да спазим законово установения срок", каза Екатерина Йорданова

Инж. Спас Атанасов, председател на Сдружението на Камарата на таксиметровите превозвачи, заяви несъгласието си, но посочи, че е Браншовата камара никога не е организирала протестни действия и е на мнение, че ефективен протест, подобен на този на „Орлов мост", е крайна мярка, която евентуално шофьорите сами ще си организират.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.