• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Росен Плевнелиев свиква КСНС

Росен Плевнелиев свиква КСНС

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев свиква днес заседание на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/, на което ще бъдат обсъдени вариантите за излизане от политическата криза след оставката на правителството на Бойко Борисов.
След края на политическите консултации с парламентарно представените партии, държавният глава отново ще се опита да убеди политическите лидери, че трябва да се направи всичко възможно, това Народно събрание да продължи своята работа.

ГЕРБ и БСП вече заявиха, че няма да подкрепят или да участват при формирането на нов кабинет в този парламент.
От Патриотичния фронт обаче са готови да опитат да съставят експертно правителство, но само ако то бъде подкрепено от останалите партии.

След Консултативния съвет за национална сигурност, президентът трябва да започне следващата процедура по Конституция - връчване на проучвателни мандати за съставяне на правителство.

Плевнелиев покани на Консултативния съвет и новоизбрания президент Румен Радев, но той отказа да присъства на заседанието. Според Радев на парламентарните партии е отговорността да създадат ново мнозинство или да поемат курс към предсрочни избори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е да, Бойко Борисов си призна грешката за бързо хвърляне на оставката.

29.11.2016 12:45:59

българин

След загуба на мажоритарни избори се подават персонални политически оставки, а не се хвърля безотговорно, колективна оставка на правителството. Б.Б. пак сбърка и от това ще има сериозни последици за партия ГЕРБ.

29.11.2016 10:48:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.