• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Весела Лечева: Няма разцепление на БСП

Весела Лечева: Няма разцепление на БСП

/КРОСС/ "Няма разцепление на БСП, напротив - всеки намери своето представителство в тази листа и смятам, че след това заседание Националният съвет партията ще излезе единно в кампанията за европейски избори" това каза за БНР Весела Лечева - член на Изпълнителното бюро на левицата и заместник-председател на парламентарната група на партията по повод продължилия над 10 часа пленум на партията.

На форума евролистата, предложена от Изпълнителното бюро на партията, беше пренаредена. Корнелия Нинова заяви в своя позиция след пленума, че няма да носи отговорността за явяването на партията на евровота с новата листа.

По думите на Лечева „спазихме всичко, което е разписано като правила и разпоредби в нашия устав".

„Каквото реши Националният съвет, това е валидно за всички членове на нашата партия. Пред мен е листата, която предложи Корнелия Нинова и тази, която избра и Националния съвет. Новите имена са само две! За нас никога не е стоял въпросът с подредбата, освен за водача, защото от първо до 17-то място са хора доказани“, каза тя.

В предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Лечева изказа мнение, че в листата има само ярки личности.

„Това е демократичният подход. Ние не предлагаме готова листа, готова програма. Всичко при нас се случва след дебати, след съответната процедура“.

Лечева си спомни, че е оповестявала позиция, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев трябва да се оттегли от евролистата на социалистите, но допълни „ще се съобразя с решението на Националния съвет, при нас винаги е било по този начин“.

На въпроса дали листата е подарък на ГЕРБ, както твърди Станишев, тя коментира:

„Подаръци никой не прави. Нашите опоненти се опитват да омаловажат листата, която ние предложихме на българските граждани, но българската общественост видя безсилието на управляващите. Виждаме и тяхната листа, която им беше спусната. Имаме една цел - да спечелим изборите и да променим порочния модел, по който се управлява държавата. Всякакви спекулации, че БСП е разделена са абсолютно неверни“.

Георги Божинов от Националния съвет на БСП и дългогодишен депутат обаче изрази друго мнение:

„Партиите, които предстои да умрат, не се съпротивляват на грешното, не спорят, съгласяват се с някакъв лидер и предстои да умрат. Така си отиде ДСБ, така си отиде НДСВ, така си отиде СДС. Ние не сме готови да умираме, затова, когато има грешки, когато има неща, с които не сме съгласни го казваме високо и ясно“.

Според Божинов Нинова е допуснала „много сериозни процедурни и други грешки“ на пленума. 

„Ние искаме лидер, който да носи отговорност и при победи, и при загуби. Утре, като спечелим изборите, кой ще носи лавровия венец? Императивно да кажеш „Освен моето друго няма“ е груба грешка! Мисля, че Корнелия е разбрала тази грешка и, ако тя иска да бъде председател на партията, трябва публично да заяви. Партията трябва да бъде много горда с този свой  Национален съвет. Ако някой се опита да каже „тази листа е на Националния съвет и ако загубим изборите трябва да си върви Националният съвет, а пък аз да си остана“, той отново греши!“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.