• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

БСП-съветниците в Опан: Достойнството и разумът победиха арогантността в местния парламент

БСП-съветниците в Опан: Достойнството и разумът победиха арогантността в местния парламент

/КРОСС/ „Достойнството и разумът победиха арогантността”, така коментираха общинските съветници на „БСП за България” гласуваното предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на местния парламент  в Опан Елка Бонева от ГЕРБ.

До това се стигна след като  на 8 декември  петимата съветници на БСП внесоха предложение за предсрочно прекратяване правомощията на ръководителя на местния законодателен орган, поради системно неизпълнение на задълженията повече от три месеца. Тайно гласуване в 11-членния съвет реши да се прекрати мандата на досегашния председател (7 - “За”, 3 - “Против” и 1 - “Недействителен”).

„Внесохме този въпрос, тъй като не сме съгласни с това председателят да получава възнаграждение за труд, който не полага”, категорични  са социалистите. По думите им Бонева не спазва работното време, определено в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.

„Хората от общината почти не я виждат тук за 4-часовото работно време в петдневната седмица. Тя не упражняваше и контрол върху протоколите от заседанията, не осигуряваше достъп на общинските съветници до деловодството, открихме системно разминаване в правните основания при свикване на заседания на постоянните комисии и на Общинския съвет и т.н”, така мотивира слабата дейност на досегашната председателка юристката Златина Иванова, председател на Групата съветници на БСП. По думите й решенията на ОбС се публикуват с голямо закъснение на интернет страницата.

 „Вероятно трудовият й договор на 8-часов работен ден, като директор на Областна  дирекция по земеделие в гр. Стара Загора, явно й пречеше да изпълнява поетите  й ангажименти на председател. ”, подчерта общинският съветник от левицата Пламен  Иванов. Според него случаите, които могат да се цитират като лоша практика са твърде много, но никой от тази позиция не трябва да допуска непознаване към нормативната уредба, както и арогантно отношение към местната власт.

Нов председател на местния парламент общинските съветници ще избират на следващо заседание.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.