• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Лондон ще изплати на ЕС 9 млрд. паунда в случай на Брекзит без сделка

Лондон ще изплати на ЕС 9 млрд. паунда в случай на Брекзит без сделка

/КРОСС/Британският премиер Борис Джонсън възнамерява да информира лидерите на ЕС по време на продължаващата среща на върха на Г-7, че в случай на Брекзит без сделка размерът на обезщетението, което Лондон трябва да плати на Брюксел, ще бъде намалено до 9 милиарда паунда, съобщава вестник „Мейл он сънди".

Когато Джонсън се кандидатира за поста шеф на Консервативната партия на Обединеното кралство, той обеща да откаже да изплати на Европейския съюз 39 милиарда паунда обезщетение за напускане на Съюза, докато не бъде постигнато споразумение, удовлетворяващо Обединеното кралство.

Според изданието премиерът възнамерява да намали "законопроекта за развод" с 30 милиарда лири като "наказание" за позицията на блока срещу Брекзит. Изданието също така отбелязва, че Лондон може да намали размера на обезщетението още повече - до 7 милиарда паунда, тъй като разходите, свързани с преходния период, вече няма да са необходими в случай на твърд Брекзит.

Първоначално Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския съюз на 29 март, но неуспехът на парламента на Обединеното кралство да одобри сделката на тогавашния министър-председател Тереза ​​Мей доведе до преместването на крайния срок на 31 октомври. Една от основните пречки в преговорите за Брекзит между ЕС и Великобритания беше предпазната клауза за Северна Ирландия, която включва оставането на Северна Ирландия в Митническия съюз на ЕС, което сега Джонсън отхвърля.

Джонсън даде да се разбере, че иска Обединеното кралство да напусне Европейския съюз на 31 октомври, въпреки че каза, че предпочита изход със споразумение. Той призова Европейската комисия да отмени клаузата, която се стреми да избегне твърда ирландска граница чрез обвързване на страната с митническия съюз на ЕС, макар че Брюксел заяви, че няма да възобнови преговорите.

Срещата на Г-7 беше официално открита в град Биариц в югозападна Франция. Над 13 000 полицаи и жандармеристи пристигнаха в региона, за да гарантират сигурността на събитието

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тръмп и Джонсън - типични рекетьори.

25.08.2019 19:53:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.