• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

МИР: Животът на стотици българи по пътищата можеше да бъде спасен

МИР: Животът на стотици българи по пътищата можеше да бъде спасен

/КРОСС/ Сдружение „Мрежа за инициативи и решения" (МИР) поиска среща с министър-председателя заради войната по пътищата преди повече от година, животът на стотици българи можеше да бъде спасен. Това пише на сайта си сдружението, след като днес стана ясно, че в крайна сметка една от основните му идеи за намаляване на ПТП ще бъде реализирана. Става дума за създаването на държавна структура, която да отговаря за пътната безопасност в България. „След трагичния инцидент с катастрофиралия автобус край град Своге, най-накрая изпълнителната власт чу нашите аргументи и взе решение за създаване на единен държавен орган", отбелязват от МИР. Министър-председателят Бойко Борисов се е свързал с представители на Института за пътна безопасност с молба за съдействие и за спешна среща между Министерски съвет и организацията.

„Така, най-накрая, днес беше обявено създаването институция, която ще работи за намаляването на ПТП. Новата структура трябва незабавно и ефективно да започне да въвежда експертни мерки, свързани с пътната безопасност. От МС обещават, че ще бъде използван капацитета на отговорните сега министерства, както и на неправителствени организации и специалисти", информират от „Мрежа за инициативи и решения".

МИР ще продължи да работи за безопасността на пътя и заявява своята готовност да вземе активно участие в работата за намаляването на пътно-транспортните произшествия, настояват от организацията. „Изразяваме искрените си съболезнования на всички роднини и близки на хора, загинали в катастрофи в България и се надяваме, че създаването на тази нова институция ще отбележи края на ужасяващата поредица от загубата на животи, на която сме свидетели всеки ден", обявяват от МИР.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.