• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

БНТ обобщава събитията на 2015 г. в специално предаване

БНТ обобщава събитията на 2015 г. в специално предаване

/КРОСС/ Журналистите на БНТ и тази година ще обобщят в специално предаване емблематичните събития, белязали живота ни през 2015 г. - от разтърсилите целия свят атентати в Париж, през вътрешнополитическите трусове, до топ новините в науката и шоубизнеса. По традиция екипът на „По света и у нас" ще покаже на зрителите най-важните кадри, придружени със задълбочен анализ и прогноза за тенденциите.

Новинарите на обществената медия отново потърсиха истинските истории и автентичните свидетелства, разказани от първо лице. За тероризма във френската столица ще говори един от най-богатите и успели българи в чужбина - проф. Минко Балкански, който живее почти половин век в Париж. Зрителите ще видят другото лице на бежанския проблем от най-горещите точки в Сърбия, остров Кос и българската граница. Анализ на терористичната вълна по света и методите на Ислямска държава ще направят Владимир Чуков (университетски преподавател по арабистика и политология) и Тодор Тагарев (бивш служебен министър на отбраната).

За вътрешнополитическите събития и лабиринтите в съдебната власт думата ще имат анализаторите Мира Баджева, Петко Георгиев, Слави Ангелов и Михаил Константинов.

Репортерите на „По света и у нас" ще разкажат как продължава животът на майките, загубили децата си от безумното шофиране край с. Лесидрен.

БНТ ще припомни и една история с щастлив край, в която беше посредник в намирането на откраднато животоспасяващо лекарство и за първи път ще излъчи автентични кадри с крадеца.

В годишния обзор ще бъдат показани и много детски таланти, както и подробен дневник на Детската Евровизия с непоказвани досега кадри зад кулисите на грандиозното шоу. Малките репортери на БНТ също ще потърсят отговорите за задкулисието и дали то управлява големите постановки. Те имат специална среща с участниците в спектакъла „Хамлет" - Мариус Куркински, Вальо Ганев и Леонид Йовчев.

Водещи на „Събитията на 2015" ще са Даниел Чипев (директор на дирекция „Информация") и Геновева Радева (водещ и продуцент на „По света и у нас").


Гледайте „Събитията на 2015" в сряда (30 декември) от 21 ч. само по БНТ1!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.