• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Най-големият пътнически самолет в света каца в София

Най-големият пътнически самолет в света каца в София

/КРОСС/ Летище „София" ще посрещне най-големия пътнически самолет в света Airbus A380 през месец октомври. Събитието е по инициатива на германската авиокомпания "Луфтханза", която съобщи новината в Twitter.
Предполага се, че това ще стане на 16 октомври, но за момента от компанията не дават повече подробности. Единствената известна информация е, че един от 14-те А380 на германските авиопревозвачи ще кацне на летище София, ще остане няколко часа там, като се предвижда някаква форма на официална програма и след това машината ще отлети за Германия.
Има вероятност въздушното бижу да бъде пилотирано от българския пилот Марио Бакалов, който е единственият българин с квалификация да лети на този модел в „Луфтханза".
Събитието се реализира, заради обща маркетингова кампания на германската компания по света, но най-вероятно е свързано и с увеличаване на мощностите на авиокомпанията на летището в София, чийто нов хангар ще може да поема А380, предава webcafe.bg.
Самолетът Airbus A380 е най-големият пътнически самолет в света. Местата му се простират на два етажа с капацитет 525 места, при наличието на 3 класи, но при конфигурация на една от икономическите класи, капацитетът се увеличава до 853 пътника.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

до Анонимен

Леле, колко си неграмотен...мангал ли си?

11.08.2016 21:28:25

Анонимен

не може да бъде руските самолети са най-големи , бързи с най -добро обслуйване и с най надежните пилот и особенно стюардеси .Успех на ЛУФТ ХАНЗА!!!

11.08.2016 18:34:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.