• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Путин: Опитите за преразглеждането на резултатите от Втората световна война крият непредсказуеми последствия

Путин: Опитите за преразглеждането на резултатите от Втората световна война крият непредсказуеми последствия

/КРОСС/ Опитите за преразглеждането на резултатите от Втората световна война крият непредсказуеми последствия, смята президента на Русия Владимир Путин, предава Интерфакс, цитирана от "Фокус".
Задавайки въпрос по време на интервю в навечерието на икономическия форум във Владивосток за териториалните спорове с Япония и Китай, главният редактор на Bloomberg Джон Миклетвайт се поинтересува не иска ли Русия да „отдаде" Калининград, след което уточни, че това е шега.
„А аз ще ви кажа без каквито и да е шеги. Ако някой иска да започне преразглеждане на резултатите от Втората световна война, можем да пробваме да дискутираме на тази тема. Но тогава трябва да се дискутира не за Калининград, а за източните земи на Германия като цяло, за Лвов, който от своя страна е бил част от Полша и т.н. и т.н.", заяви Путин.
„Там са и Унгария, и Румъния. Ако някой иска да отвори тази кутия на Пандора и да започне да работи с нея - моля, флагът е в ръцете, започвайте", заяви президентът.

По време на предстоящата среща с президента на Русия Владимир Путин, която ще се проведе на Източния икономически форум във Владивосток, министър-председателят на Япония Шинзо Абеще смята да повдигне териториалния въпрос.

„Проблемите на северните територии (Южните Курили) - това е най-важния въпрос, който остава в Япония след Втората световна война - подчерта той. - Тъй като тази тема е много важна, мисля, че ще бъде повдигната", заяви генералния секретар на министерския съвет на Япония Есихиде Суга, предава ТАСС. 

По-рано Суга също отбеляза, че на срещата във Владивосток „ще бъдат обсъдени широк спектър от въпроси на японско-руските отношения", като, по неговите думи, Токио е готов да води „позитивен, устремен към бъдещето диалог" с Москва по сключването на мирен договор между двете страни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.