• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Разпитват свидетели по "Суджукгейт" при засилени мерки за сигурност

Разпитват свидетели по "Суджукгейт" при засилени мерки за сигурност

/КРОСС/ Нито един от свидетелите по повдигнатите обвинения срещу народния представител Живко Мартинов не е поискал защита от МВР или от бюро „Защита на свидетелите", обяви говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус", на специален брифинг, като уточни, че за нея това е прецедент. Причината е, както по-рано днес самата тя заяви е, че има достатъчно данни, че всъщност е упражняван натиск върху свидетелите.

"Ако такава бъде пожелана от тях, ще я получат", допълни Арнаудова.

Досега са разпитани трима свидетели, в момента се разпитват други трима, предстои разпит и на други днес и утре. Окръжният прокурор на Добрич също ще бъде разпитан, но вероятно другата седмица, тъй като в момента е в отпуск. Специализираното звено „Антикорупция" провежда процесуално-следствени действия. Десет служители на бюро „Защита на свидетелите" са в Добрич. Причината са индикации за упражняване на натиск по отношение на лица, подали сигнали по случая с депутата и изразили опасения пред наблюдаващия прокурор, че може да им се случат „сравнително неблагоприятни неща". Обстоятелствата бяха определени и като съвпадение на събития, но това е дало основание да се потърси помощ и защита на свидетелите.

„Ще разпитваме до момента, в който хората имат желание да говорят", заяви Румяна Арнаудова.

Прокуратурата има информация, че са започнали масирани проверки на фирмите на някои от свидетелите. Има и случай на затворена пицария със заповед на директора на Областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните в Добрич. Административният съд в града е отменил заповедта като незаконосъобразна, което Прокуратурата определя като индикация за упражняване на натиск. Арнаудова отбеляза, че всичко това е свързано с престъпления, за които е образувано досъдебно производство. Тя припомни, че освен това, което стана публично известно, свързано с изнудване, Прокуратурата разследва престъпление против правосъдието, против реда на държавното управление и против личността.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.