• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Задържаха трима за побоя над старците от Малко Градище

Задържаха трима за побоя над старците от  Малко Градище

Свиленград /КРОСС/ Криминалисти от Свиленград задържаха трима за грабежа над възрастното семейство в село Малко Градище, съобщиха от МВР.
В хода на оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия криминалисти от РУ - Свиленград установиха и задържаха извършителите на грабеж над семейство, станал на 4 ноември в с. Мало Градище. През нощта в къщата на възрастните хора нахлуха трима маскирани и им нанесоха побой, за да получат информация къде държат парите си. От дома на семейството бяха откраднати мобилен телефон, моторна резачка и 2200 лева. Сигналът в полицията бе подаден едва на сутринта следващия ден.
В хода на образуваното досъдебно производство са извършени множество разпознавания и разпити, назначени и извършени са експертизи на откритите веществени доказателства. В резултат на проведените действия по разследването е установено, че извършители на престъплението са трима жители на Свиленград на 24, 30 и 44 години. Изяснено е, че единият от тях - С.О. /24 г./ с множество криминални прояви и осъждан - бил нает преди време от близки на семейството за дворна работа в къщата на възрастните хора. В дирите му криминалистите влезли, след като на 13 ноември той продал откраднатия мобилен телефон в свиленградска заложна къща. Осъзнал грешката си, той го откупил и строшил. При задържането на С.О. полицаите намерили у него документи за извършения залог. Ден по-късно са задържани и двамата му съучастници. Те са с множество криминални прояви за кражби и грабежи и осъждани.
С прокурорско постановление на тримата е наложена 72-часова мярка „задържане под стража". Днес предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.
Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.