• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Свиленски: На кабинета „Борисов 3“ му предстои не повече от година живот

Свиленски: На кабинета „Борисов 3“ му предстои не повече от година живот

/КРОСС/ "Вероятно на кабинета „Борисов 3" предстои не повече от година живот", коментира по Радио „Фокус" Георги Свиленски, народен представител от ПГ на „БСП за България".

"Основната причина партията да не подкрепи новия кабинет е отказът от предизборните обещания и ангажименти, както на народните представители от Обединените патриоти, така и на тези от ГЕРБ", коментира още Свиленски. Той заяви, че се е сформирало правителство на сговора, което е постигнато на базата на математическия брой на народните представители, без ангажименти към избирателите.

„Тези 133 народни представителя не ги обединява нищо друго, освен днешното гласуване, за да има Министерски съвет. Оттук нататък предстоят проблемите, предстоят раздорите между тях и неминуемо това ще доведе до сътресения в коалицията и вероятно до предсрочни избори. Дано, това нещо да не се отрази на председателството на България на ЕС. Като имаме предвид живота на правителствата на Борисов, първото - три години, следващото - две години, сега на това правителство вероятно по тази традиция предстои не повече от година живот", коментира Георги Свиленски.

Той заяви, че БСП ще изпълнява отговорно ролята на опозиция. По думите му партията ще подкрепи правителството в посока европейско развитие на България и ще подкрепят всяка една инициатива, бореща се с бедността и засилваща сигурността по границите. Според него мнозинството не е стабилно, защото само при Обединените патриоти има 3 формации, между които още от днес са възникнали противоречия при обсъждане на парламентарните комисии.

По повод заявеното намерение на новия регионален министър Николай Нанков за промени в ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура" Георги Свиленски коментира, че това министерството се управлява последните 7-8 години от ГЕРБ. „Каквито и промени да правят, ние тяхното управление сме го виждали. Самият министър Нанков беше дълго време зам.-министър в това министерство и той е точно толкова отговорен за нещата, случващи се там, колкото и министър Павлова. Няма как той да е човекът, който ще спасява нещата, при положение, че е бил дясната ръка на министър Павлова", коментира Свиленски.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Екстра си го е казал човека

05.05.2017 00:44:54

Анонимен

ТИ ДА ВИДИШ КОЙ ГОВОРИ ЗА ОТМЯНА НА ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ.ВИЕ СЪЩО СТЕ ЛЪЖЦИ И ТО ПО ГОЛЕМИ.ОСТАВА ВИ ВРЯКАНЕТО

04.05.2017 21:15:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.