• 02 Юни 2020 |
 •  USD / BGN 1.7503
 •  GBP / BGN 2.1955
 •  CHF / BGN 1.8209
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 17°C

Проект в затвора в София цели повишаване на професионалната квалификация на лишените от свобода

Проект в затвора в София цели повишаване на професионалната квалификация на лишените от свобода

/КРОСС/ Как се повишава компетентността на лишените от свобода, които се включват в образователни и професионални обучителни програми - това е една от темите, които ще бъдат разисквани на пресконференция по проект „Чрез обучение към ресоциализация".

Събитието ще се проведе на 21 октомври 2015 г. /сряда/ от 10 ч. в хотел „Вега"-София и в него ще участват Иван Иванов, изпълнителен директор на Държавно предприятие „Фонд Затворно дело" /ДПФЗД/; обучители по проекта, експерти, съобщава пресцентърът на Министерството на правосъдието.

Проектът „Чрез обучение към ресоциализация" се изпълнява от ДПФЗД и се финансира от Норвежкия финансов механизъм по Програма БГ 15 „Корекционни услуги, включително без прилагане на мерки за задържане", Малка грантова схема. Основните му цели са повишаване компетентността на лишените от свобода при разрешаване на конфликти чрез използване на адаптирана методика, както и обучение посредством механизъм за социална медиация. С проекта, който се изпълнява в затвора София, се цели още успешна ресоциализация след освобождаването на лишените от свобода.

Проектът стартира през март т.г., като в рамките на 12 месеца трябва да бъдат разработени специализирана методика и образователни програми за лишените от свобода, които да включват мотивационно обучение, ключови компетентности и медиация.

Размерът на безвъзмездната финансова помощ от Кралство Норвегия за този проект е 63 163, 29 лева.

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.