• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Част от проблемите по трасето Своге-София остават

Част от проблемите по трасето Своге-София остават

/КРОСС/Три месеца след тежкия инцидент край Своге продължават част проблемите на пътя, въпреки че институциите вече правят ремонти. Основният спор за това кой трябва да смени мантинелата също остава нерешен.

Проблемите се решават, но бавно. Това стана ясно след среща при омбудсмана Мая Манолова с отговорните институции и жители на Своге. Все пак мантинелата ще бъде подменена, но това ще бъде направено от АПИ, въпреки че по думите им това не е тяхна работа.
След катастрофата и с протести жителите на Своге отправиха искания за обезопасяване на пътя. Три месеца по-късно все още се очаква да бъде представен и одитът на целия път през Искърското дефиле, направен от дружеството „Трейс".

79 дни нито близките, нито Своге могат да забравят за случилото се, а дори хората от Искърското дефиле да искат да забравят, пътят не им позволява. Три месеца след тежкия инцидент, при който загинаха 20 души, мантинелата продължава да не е оправена, а до скоро институциите спориха чия е отговорността тя да бъде сменена.

В крайна сметка Пътната агенция реши ремонт на мантинелата да има, въпреки че това не било тяхна работа. Жителите на Своге заявиха, че това е несериозно, тъй като не можело АПИ да я смени на свободни начала.

Подменена маркировка, сменен асфалт в участъка на инцидента, отводняване, рязане на храсти и смяна на някои мантинели. Така изглежда пътят през Искърското дефиле, след като АПИ започна да отстранява всички проблеми.

От данните на Пътната агенция за миналата година през дефилето са минали над милион и половина автомобили. От тях рядко някой карал в ограниченията. Автобусите били около 5000, а само 1% от тях спазвали скоростта, определена по закон.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

До като с този премиер не чакайте хубави пътища....

14.11.2018 17:25:41

Няма проблем

Ще видите, че проблема ще се оправи! Убеден съм в това! Бойко ще се намеси и ще оправи нещата

14.11.2018 08:18:27

Дебелото момче

Сигурен съм, че тези проблеми с този пътен възел ще бъдат коригирани час по-скоро! Бойко е голям премиер и човек и няма да остави така нещата, но всичко по реда си

14.11.2018 08:18:09

Малкия шивач

Всички пътища с проблеи ще бъдат оправени, защото имаме премиер, който държи на това и който се грижи за инфраструктурата

14.11.2018 08:13:04

Милото

Сигурен съм, че г-н Борисов ще оправи проблема, той е страхотен премиер!

14.11.2018 08:12:39

Koz

Докато Бойко е премиер пътищата ще са ни добре и тези, които имат проблем, ще се оправят! Той е златен

14.11.2018 08:12:01

Анонимен

Как може да се пази в тайна кой е поставил дадената мантинела ?? Поредната простотия .. от там Как така в Своге не оправиха тази мантинела за 3 месеца след като загинаха толкова много хора там при тежкият инцидент ... Това е лекомислено да казват ,че не е наша работа Агенция Пътна Инфраструктура смешно ее

13.11.2018 17:37:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.