• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ДПС иска да отпадне таванът за дарения на партиите

ДПС иска да отпадне таванът за дарения на партиите

/КРОСС/ ДПС предлагат да отпадне таванът за даренията на партиите. Това би означавало, че вече няма да има ограничения за финансиране на партиите от физически и юридически лица. Според Йордан Цонев след среща с БСП по въпроса за партийните субсидии от ДПС се обявяват за обществено финансиране.

Той уточни, че партията му е против референдума, проведен от Слави Трифонов, както и против това, че на обществото не се обяснява, че политическите формации имат нужда от открито обществено финансиране.

В противен случай има опасност отпадането на партийните субсидии да стане по-скъпо за бюджета.

Възможно е и политическите партии да възобновят старите си връзки с бизнеса, допълни Цонев. Според него субсидия от 1 лев е равна на субсидия от 0 лева. От друга страна той е категоричен, че субсидии от 4, 5 или 6 лева устройва само големите политически формации.

По рано във вторник БСП трябваше да проведе дискусии за субсидиите и с Обединените патриоти, но представителите на формацията не се явиха в парламента. Още в петък социалистите призоваха ГЕРБ, ОП и ДПС на диалог по темата, свързана с предстоящата промяна в размера на държавните субсидии за политическите партии. От ГЕРБ вече отказаха разговори с опозицията с аргумента, че няма какво да обсъждат с тях.

По мнение на БСП предложението за 1 лев субсидия цели да унищожи опозицията преди местния вот, който е тази есен. Драгомир Стойнев от социалистите изказа предположението, че законовите промени ще бъдат гласувани още този петък, а към края на годината ще бъдат отменени, но само след като минат кметските избори.

Стойнев дори сравни опитите на ГЕРБ да намали субсидиите до 1 лев с диктатура.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.