• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Сугарев: В следващия парламент не е възможно да има дясно управление без ГЕРБ

Сугарев: В следващия парламент не е възможно да има дясно управление без ГЕРБ

София /КРОСС/ Движение "22-ри септември" ще се регистрира като партия, потвърди пред БНР Едвин Сугарев. Според него е необходима нова конституция, за да се рестартира преходът към демокрация.
Второто, което е не по-малко важно, е искането за морал в политиката, а такъв в момента липсва. Ние смятаме, че политика без морал е нещо, което работи срещу бъдещето на България. Има и избиратели, които не биха гласували по никакъв начин за ГЕРБ, не биха гласували и за Реформаторския блок. Това са хората, които бяха на улиците през 90-те години, хората които си представяха България като демократична страна, която има нормален статус, която произвежда качество на живот и в която човек не се срамува да се нарече българин. Техните интереси бихме искали да защитаваме, без да имаме каквито и да било амбиции по отношение на властта. По-скоро се надяваме да играем ролята на морален борд, който подкрепя десните, но не безусловно, а срещу определени условия, свързани с морал, посочи той.
В следващия парламент е невъзможно да има дясно управление без ГЕРБ, но това налага и да има дясна партия, която да я подкрепя, за да не стане така, че партията, която е спечелила изборите, не може да състави кабинет, коментира Сугарев.
Според него прокуратурата е променила позицията си от предишните избори, а конфликтът между Цветан Василев и Делян Пеевски е заради пари.
ДПС са спечелили при вчерашното гласуване за референдума, коментира Сугарев. Задължителното гласуване би снижило резултатите на ДПС, но също и на БСП, затова социалистите не са били убедени в нуждата от такава мярка.
Партиите се страхуват от референдума не заради темата, а заради възможността към инструмента да се прибягва често и по повече въпроси, смята политикът. Според него партиите не могат да се обединят около общ кандидат за еврокомисар, а Станишев е абсолютно неприемлив вариант и не би събрал подкрепа дори от ПЕС.
"Южен поток" не е необратим проект, коментира Сугарев. Той очаква договорът за строителството му да бъде анулиран от следващия кабинет въпреки неустойките, които страната ни ще плати.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да, но ББ е достатъчно далновиден.

18.06.2014 17:33:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.