• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Бригаден генерал Валери Цолов: Опитваме да създадем празник на хората

Бригаден генерал Валери Цолов: Опитваме да създадем празник на хората

/КРОСС/ При изключително голям интерес преминава поредното събитие от информационната кампания „Бъди войник" на Министерството на отбраната в Благоевград. Днес, 7 март, в града са представени образци военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски. На специално организирана информационна борса младите хора имат възможност да се запознаят с мисиите и задачите на видовете въоръжени сили, с начина на кандидатстване за военна служба и с особеностите на военната професия.
Още през първия час през информационната борса и показа на военна техника преминаха над 100 човека, предимно млади хора.
„Ние се опитваме не само да представим Сухопътните войски, но и да създадем един празник за хората", каза пред журналисти заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов. „Насочваме се именно към тези млади хора, които са потенциално готови да дойдат в Българската армия, както и към тези, които след 7-8 години ще трябва да вземат решение за бъдещето си. Опитваме се да покажем какво прави Българската армия, защото днес сме тук на площада, но утре ще сме в Искърското дефиле и в градовете в страната, за да помагаме на хората", допълни той.
Бригаден генерал Валери Цолов припомни, че в момента тече конкурс за 185 войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски като срокът за кандидатстване е до 22 март 2019 г. Кандидатите могат да подадат документи във всички военни окръжия в областните градове на страната.
„Да служиш в Българската армия и в Сухопътните войски е въпрос на чест и гордост, въпрос на вяра в колегата до себе си, защото за нас е важна подкрепата на всеки един от екипа. Българското общество трябва да знае, че винаги може да разчита на Българската армия", заяви заместник-командирът на Сухопътните войски.
Информационната кампания „Бъди войник" в Благоевград ще продължи с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили със специалното участие на ансамбъл „Пирин". Той ще започне в 18.30 ч. в зала „Яворов" и ще бъде открит от заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков. Със свои изпълнения ще участват Росица Кирилова, Представителният духов оркестър на Сухопътните войски, Съни, танцов клуб „Блясък", изпълнители от клуба по спортни танци „Импулс" към военния клуб в Благоевград, Райко Кирилов, формация „Армейска песен" и др.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.