• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Незаконните табели по пътя за Рилския манастир ще бъдат премахнати

Незаконните табели по пътя за Рилския манастир ще бъдат премахнати

/КРОСС/ Всички табели, рекламни пана и надписи пред заведенията, хотелите и търговските обекти по пътя за Рилския манастир ще бъдат премахнати, ако собствениците нямат разрешение за поставянето им от пътната агенция.

Експерти на областното Пътно управление в Кюстендил са направили проверка на място за такива рекламно-насочващи към заведения около Рилската обител табели, табла, пана, фирмени знаци и др. Има ги поставени при отбивки, при пътни знаци, дори и по дърветата край пътя.

Собствениците на заведения трябва да имат разрешително, като плащат наем от около 300 лева за година - според наетата квадратура. Да бъдат премахнати такива табели претендират и самите монаси - заради естетиката и лошия вкус, не може около манастира да изобилстват текстове, които създават кръчмарска атмосфера и настроение.

Не се оказаха обаче верни коментари по Рилското корито, че от манастира въвели такса от 40 лева за поставяне на табели, указващи разположението и менюто на заведения в непосредствена близост.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И двамата сте прави!

12.08.2017 19:14:21

до Иван Андреев

Много правилно мислиш, но проблема е, че 90% от шофьорите не гледат и знаците, а причина за птп са арогантността и безумието по пътищата, също и безнаказаността на такива индивиди. Що в чужбина спазват правилата?!? Щото няма мърдане!

12.08.2017 14:02:01

Иван Андреев

Мисля, че е правилно покрай пътищата да има само пътни знаци. Всички останали рекламни материали е редно да се забранят със закон с цел да не се отклонява вниманието на водачите и намаляване на ПТП.

12.08.2017 12:25:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.